Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 118 ani și 340 de zile

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 118 ani și 340 de zile

de Andreea Tiron    |   

Sora André, cea mai bătrână persoană cunoscută din lume, a murit la vârsta de 118 și 340 de zile. La mai puțin de o lună de la a 119-a aniversare, ea deținea recordul atât pentru cea mai în vârstă persoană în viață, cât și pentru cea mai în vârstă călugăriță în viață, conform Guinness World Records.

Sora André s-a născut în Franța la 11 februarie 1904, sub numele de Lucile Randon și a luat numele de sora André în 1944. Și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în serviciul religios în calitate de călugăriță romano-catolică.

Sora André a devenit cea mai în vârstă persoană în viață anul trecut, când cea mai în vârstă persoană anterioară, Kane Tanaka din Japonia, a murit la 119 ani în aprilie 2022. Potrivit Grupului de Cercetare în Gerontologie, cea mai în vârstă persoană în viață este acum Maria Branyas Morera din Spania, la 115 ani și 320 de zile, începând de miercuri.

Sora André deține, de asemenea, recordul pentru cel mai în vârstă supraviețuitor COVID-19, care a fost testat pozitiv cu câteva săptămâni înainte de a împlini 117 ani, în 2021. S-a recuperat după virus în aproximativ trei săptămâni. De asemenea, a trecut prin pandemia de gripă spaniolă din 1918.

De tânără, sora André a fost profesoară și a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Apoi a petrecut 28 de ani lucrând la un spital cu orfani și bătrâni înainte de a deveni călugăriță.

În 2019, sora André a devenit cetățean de onoare al orașului Toulon, Franța, și a primit o scrisoare și un rozariu binecuvântat de la Papa Francisc.

Sora André era la aproximativ trei ani departe de a stabili un nou record ca cea mai în vârstă persoană din toate timpurile. Acest record este deținut de Jeanne Louise Calment, de asemenea din Franța, care a trăit până la 122 de ani și 164 de zile și a murit în 1997, conform Guinness World Records.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri