În cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse", aceasta a vorbit despre ceaiul care aduce numeroase beneficii celor care îl consumă.
Ceaiul de podbal este o plantă apreciată din antichitate și folosită în medicina tradițională românească.
Lidia Fecioru spune că încă se pot culege frunzele tinere de podbal, plantă care preferă zonele umede, fiind întâlnită pe lângă râuri și izvoare, potrivit Antena 3 CNN.
„Când iese, primăvara, prima e floarea galbenă și abia după aceea frunzulițele. E foarte bun și ar fi bine să ne luăm să facem ceai din el. Se face ceaiul simplu, o lingură cu vârf la un pahar de apă. Se pune în apă și se acoperă o oră. Trebuie să stea acoperit, infuzie", a explicat Lidia Fecioru.
Mod de preparare
Prepararea ceaiului de podbal este simplă: se folosește o lingură cu vârf de frunze uscate la un pahar de apă, amestecul fiind lăsat la infuzat timp de o oră, acoperit. Ceaiul se consumă pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă, contribuind la reținerea lichidelor în organism.„Este nemaipomenit. E și antibacterian și antiviral, așa că îl putem folosi fără probleme. E foarte bun, dulceag, nu e amar", a mai spus Lidia Fecioru.
Planta acționează împotriva chisturilor renale datorită proprietăților sale antibacteriene și antivirale.