Jurnalul.ro Ştiri Externe Centrala electrică ucraineană din Dnipro, avariată de un atac al Rusiei

Centrala electrică ucraineană din Dnipro, avariată de un atac al Rusiei

de Redacția Jurnalul    |   

Rusia a atacat marți cu rachete și drone orașul Dnipro din centrul Ucrainei, avariind o centrală electrică și întrerupând alimentarea cu apă a unor locuitori, au declarat oficiali ucraineni și mass-media, potrivit Reuters.

Orașul cu puțin sub un milion de locuitori a fost atacat de o rachetă și de patru drone care se apropiau dinspre sud, est și nord, a declarat Forțele Aeriene ucrainene pe aplicația de mesagerie Telegram.

Cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, DTEK, a declarat că o centrală termică a fost afectată semnificativ. Nu au existat victime, a adăugat acesta.

Compania nu a precizat unde se află centrala electrică, dar compania de apă din Dnipro a declarat pe Telegram că „din cauza întreruperilor de curent” alimentarea cu apă a fost parțial suspendată, iar mass-media ucrainene au declarat că o centrală electrică din Dnipro a fost lovită.

Primarul din Dnipro, Borys Filatov, a declarat că infrastructura a fost lovită, dar nu a oferit alte detalii.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste rapoarte. Nu a existat un răspuns din partea Ministerului rus al Apărării la o solicitare de comentarii.

Atât Rusia, cât și Ucraina și-au intensificat atacurile aeriene departe de linia frontului în ultimele luni, vizând infrastructura energetică, militară și de transport critică a celeilalte părți.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: ucraina centrala dnipro
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri