Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu amenință: „Dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată!”

Ciolacu amenință: „Dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată!”

de Redacția Jurnalul    |   

„Cu lege, fără lege”, drona rusă ce a pătruns duminică în teritoriul aerian al României „ar fi fost lovită imediat”, a spus miercuri Marcel Ciolacu. Declarația vine în contextul în care duminică dimineața o dronă a fost urmărită de sistemul radar în spațiul aerian național.

Legislaţia privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate nu permite doborârea acestora, motiv care a dus la îngrijorări în rândul opiniei publice și a politicienilor români.

În acest context, Marcel Ciolacu a declarat, referitor la drona rusă, că „e o discuție mult mai serioasă”.

„Eu spun cu certitudine - dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, este identificată și ea e trimisă să lovească o țintă pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată. Am ridicat F16 și am monitorizat toată traiectoria ei pe teritoriul României, cum, de altfel, au făcut și alte state. Avem poliție aeriană internațională. Nu vă faceți griji că acea dronă ar fi putut lovi o țintă pe teritoriul României. Ar fi fost lovită imediat, cu protocol, cu lege, fără lege, nu se joacă nimeni”, adaugă Ciolacu.

Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat luni proximitatea localității Periprava, județul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească.

Preşedinta Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc, a afirmat marți că a adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să discute despre despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri