Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Dacă vreți, opresc orice investiții și avem deficit de 3%

Ciolacu: Dacă vreți, opresc orice investiții și avem deficit de 3%

de Redacția Jurnalul    |   

„Dacă vreți, eu opresc orice investiție și avem deficit 3%”, declară marți premierul Marcel Ciolacu.

„Eu știu că anul trecut am luat niște măsuri și ne-am încadrat în deficitul asumat cu Comisia. În acest moment, acordul pe care l-a avut România semnat de un prim-ministru al României a semnat pentru trei ani. În trei ani era aproape imposibil ca România să ajungă la un deficit de 3%”, a spus Marcel Ciolacu.

El susține că Banca Mondială a acordat un împrumut României pentru acoperirea deficitului.

„Nu suntem singurul stat care trecem printr-o perioadă de dezvoltare accelerată și din punctul meu de vedere este perioada cea mai importantă pentru România până finalizăm exercițiul financiar actual și PNRR-ul. Cu alte cuvinte, cred că până acum vreo 2,65 din 3 și 6 parcă suntem cu deficitul sunt băgați direct vreo 58 de miliarde de lei, respectiv peste 11 miliarde de euro, numai direct prin investiții. (...) Ce pot să vă spun este că Banca Mondială ne-a acordat un împrumut pentru acoperirea deficitului, presupun că Banca Mondială a văzut ritmul de dezvoltare a României și n-a considerat un risc pentru plasment în România”, a adăugat premierul.

„Trebuie să ne hotărâm, vreți să intrăm în logica în care dacă vreți eu opresc orice investiție și avem deficit 3%, n-am o problemă, cu toate cheltuielile care s-au mărit la salarii și știți bine că cheltuielile la salarii s-au mărit anul trecut la învățământ și la sănătate, după o criză socială și după cea mai mare grevă din sistemul de învățământ. (...) Prefer să mă întrebați zilnic asupra deficitului și să continui investițiile. Eu investițiile din România nu le opresc”, a mai spus Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Investitii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri