Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu face apel la calm, în criză guvernamentală

Cîțu face apel la calm, în criză guvernamentală

Finanțarea pentru primele 4-5 luni din 2021 este asigurată, a transmis, miercuri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în plină criză guvernamentală. Propus premier de PNL, Cîțu afirmă că se lucrează deja la bugetul pe 2021 pe structura actualului guvern.

Florin Cîțu spune a văzut „multă îngrijorare” în spațiul public în ceea ce privește situația financiară a României, dar el vrea să îi asigure pe toți că „nu există nicio problemă”.

„Am asigurat finanțarea pentru prima parte a anului viitor. Vorbim de cheltuielile pentru primele 4 sau 5 luni din anul viitor. Nu există nicio problemă, mai ales pentru cheltuielile pentru sănătate, pentru investiții, banii sunt deja, îi avem, nu e nicio problemă. Putem să le dăm drumul să facem aceste cheltuieli. Pentru salarii, pensii nu e nicio problemă”, a spus Cîțu, pe Facebook.

În plus, ministrul de Finanțe, care este și propunerea PNL pentru premier, spune că la Ministerul de Finanțe s-a început să se lucreze la bugetul pentru 2021.

„E adevărat, lucrăm pe structura actualului Guvern cu 16 ministere, dar o să fie foarte ușor de ajustat dacă prin negociere politică se ajunge la o altă structură a Guvernului. De aceea, vreau să vă asigur chiar și în această perioadă că situația financiară a României este pe mâini bune și nu este niciun fel de problemă și nu vor exista probleme în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu.

 

Subiecte în articol: florin citu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri