Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurenței analizează tranzacția Romcim pe piața materialelor de construcție

Consiliul Concurenței analizează tranzacția Romcim pe piața materialelor de construcție

Consiliul Concurenţei a anunțat, miercuri, că analizează operațiunea prin care Romcim intenționează să preia compania Euroagregate SRL, precum și activitățile firmelor SUT-ICIM și IRCA.

Romcim SA, companie a grupului CRH, este activă pe piața producției de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton. Romcim deține și operează două fabrici de ciment la Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare la Târgu-Jiu, precum și o rețea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, stații de betoane, stații producătoare de elemente prefabricate de beton.

De asemenea, companiile Euroagregate SRL, SUT-ICIM SA și IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcții și își desfășoară activitățile în județul Brașov.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a transmis Consiliul Concurenței.

Mediafax

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri