Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim se pregătește să arunce în aer drumurile care fac legătura cu Coreea de Sud

Kim se pregătește să arunce în aer drumurile care fac legătura cu Coreea de Sud

de Redacția Jurnalul    |   

Coreea de Nord se pregătește să arunce în aer drumurile care traversează granița cu Coreea de Sud. Avertismentul a fost lanat luni de autoritățile din Seul. Relațiile dintre cele două țări s-au tensionat foarte mult, după ce Coreea de Sud a fost acuzată că a trimis drone peste Phenian. Iar regimul lui Kim Jong-un a avut mai multe reacții ostile la adresa Seulului în ultima vreme.

Trupele nord-coreene au acționat sub camuflaj pe drumurile de la marginea frontierei din apropierea coastelor de vest și de est. Probabil sunt pregătiri pentru aruncarea în aer a drumurilor, iar acțiunea ar putea avea loc luni, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei sud-coreene, citat de Reuters.

Săptămâna trecută, armata nord-coreeană a anunțat că va tăia complet drumurile și căile ferate conectate cu Coreea de Sud și va fortifica zonele de pe partea sa de graniță, a informat presa de stat KCNA.

De asemenea, Coreea de Nord a acuzat vineri Coreea de Sud că a trimis drone pentru a împrăștia un „număr mare” de pliante anti-Nord peste Phenian. Autoritățile sud-coreene nu au confirmat incidentul, dar au lăsat să se înțeleagă că drone ar putea trimite și civilii. Duminică, Ministerul Apărării din Coreea de Nord a răspuns spunând că dronele detectate deasupra capitalei nu aparțin unor civili deoarece au nevoie de un lansator special sau de o pistă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: coreea de nord coreea de sud drumuri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri