Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să-ți faci locuința mai confortabilă pentru perioada iernii

Cum să-ți faci locuința mai confortabilă pentru perioada iernii

Pentru a te bucura de confort pe perioada iernii, este important să te concentrezi pe transformarea locuinței într-un sanctuar. Poate că aceasta a devenit deja, pe lângă cămin, și birou, iar echilibrul dintre cele două vieți trebuie definit clar. Indiferent că stai la casă sau la bloc, sezonul rece te pune în fața unor probleme care pot fi ameliorate printr-un ambient plăcut și călduros. Iată câteva sugestii care te vor ajuta să te bucuri de timpul petrecut acasă:

Ține focul aproape

Un colț de lectură amenajat în jurul fotoliului tău preferat nu are același farmec dacă lipsește elementul focului. Acesta îți va aduce aminte de serile la cabanele din munți și te vor încălzi după o zi de treabă prin frig. Alege o soba pe peleti tip semineu, mai ales dacă te retragi în casa de la țară pentru a te ascunde de pandemie. Această iarnă stă sub semnul nesiguranței și este posibil să suferi de tulburarea afectivă sezonieră mai mult decât în anii precedenți. Caută, așadar, confortul în propria casă ori de câte ori ai nevoie de energie pozitivă.

Creează layere de lumină

Lumina naturală este prezentă prea puțin pe timpul iernii și trebuie să o înlocuiești cu surse artificiale, dar poziționate și folosite strategic. Layerele de lumină pot transforma o sufragerie în locul perfect pentru o seară romantică, iar baia poate deveni un adevărat salon de spa. Folosește corpuri de iluminat cu dimmer pentru a putea regla intensitatea luminii în funcție de momentul zilei și optează pentru becuri cu lumină caldă. În afară de luminile de lucru, de care ai nevoie pe lângă birou sau la baie, folosește veioze, lampadare și benzi LED cu lumină caldă, potrivită pentru zilele în care acasă te simți cel mai bine.

Alege accesorii după conceptul hygge

Danezii știu cel mai bine ce înseamnă să fii confortabil acasă pe timp de ger, așa că trebuie să înveți câteva lucruri importante din ceea ce definește stilul hygge:

  • Alege o pătură pufoasă cu care să acoperi canapeaua.
  • Folosește lumânări în dormitor sau la baie.
  • Folosește un difuzor de aromă pentru aromoterapie.
  • Asigură-te că ai cel puțin un halat pufos de baie în garderobă.
  • Optează pentru covorașe din blană artificială.

 

Conceptul hygge a devenit un adevărat stil de viață, dincolo de principiile pe care se bazează stilul de design interior. Cel din urmă este bazat pe minimalism și înconjurarea cu lucrurile care te fac fericit și care îți oferă o senzație de apartenență. De asemenea, energia pozitivă este un aspect important în tot ceea ce faci, indiferent că trebuie să mergi la birou sau iei cina cu prietenii acasă.

Înlocuiește lenjeria de pat

Dacă în lunile de vară încercai să scapi de căldură pe timp de noapte, iarna trebuie să te concentrezi pe materiale care te încălzesc și care te ajută să te simți confortabil în fiecare seară. Renunță la materialele subțiri și satinate și optează pentru lenjeria cu textură, mai groasă și dintr-un material care se potrivește preferințelor tale. Nu uita să ai la îndemână o cuvertură sau o pătură pentru serile în care se instalează frigul și ai nevoie de un strat în plus.

 

Locuința ta trebuie pregătită pentru iarnă dacă îți dorești să ai o atmosferă ideală în fiecare zi. Relaxează-te și bucură-te de acele elemente în care te regăsești.

 

Sursă foto: pexels.com

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri