Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce rămâne BCA-ul o alternativă sustenabilă în domeniul construcțiilor?

De ce rămâne BCA-ul o alternativă sustenabilă în domeniul construcțiilor?

Când ne dorim costuri reduse și o durată mai mică de execuție a unei lucrări de construcție, BCA-ul poate fi soluția potrivită. Același lucru este valabil și în cazul în care vrem să modificăm configurația unui loc sau să amenajăm un spațiu suplimentar pentru a ne îndeplini anumite nevoi deoarece pereții din acest material sunt ușor de renovat.  

Care sunt beneficiile utilizării bolțarilor de BCA?

Deși au o greutate mai mică, aceștia reprezintă o alternativă viabilă la materialele tradiționale ca betonul sau cărămida pentru că oferă rezistență construcțiilor unde sunt integrați. Prin compoziția lor, bolțarii de bca folosiți la diverse spații își vor îndeplini obiectivele din punct de vedere termic, conferind etanșeitate și conservând eficient energia din locația respectivă. În același timp au un impact minim asupra calității aerului din interior datorită procesului de fabricație față de alte materiale de zidărie.

 

De ce BCA-ul oferă izolare termică și fonică superioară comparativ cu alte materiale?

Aerul este un slab conductor al căldurii, iar structura aerată a BCA-ului izolează termic în mod eficient pereții spre deosebire de alte materiale specifice. Bulele de aer împedică trecerea cu ușurință a căldurii, iar grosimea compozitului ori adăugarea unor straturi suplimentare sunt modalități ce optimizează acest beneficiu atât de important. Însă, atunci când este depozitată necorespunzător înainte de folosire, calitatea sa termoizolantă poate fi afectată.

Prin aceleași caracteristici se asigură o izolare fonică de până la zece ori mai eficientă decât varianta unui zid de cărămidă de aceeași grosime. Datorită acestor proprietăți este foarte indicat ca pe lângă construcțiile private să fie întrebuințat pentru hoteluri, centre rezidențiale, educaționale ori chiar cinematografe.

 

Durabilitatea, rezistența la intemperii și costurile competitive sunt trei elemente ce fac din BCA o alegere excelentă

Bolțarii de bca sunt viabili, protejând clădirile împotriva umezelii și a diverselor inflitrații. De asemenea vor ține departe mucegaiul, acarienii sau alte insecte dăunătoare eliminându-se în paralel costurile specifice ce apar odată cu aceste situații neplăcute. Dacă proiectarea corpurilor și a fațadelor este realizată în mod profesionist atunci și durabilitatea materialului va crește, iar riscul de apariție al fisurilor, decolorărilor ori decojirii pereților va fi minim.

Rezistența la intemperii este un alt motiv pentru care este recomandat BCA-ul. Daunele cauzate de îngheț ori alți agenți chimici depind foarte mult de factorul de umiditate al materialului. Proprietatea ignifugă este de asemenea o condiție importantă de luat în seamă. Acest material anorganic nu explodează și nu arde fiind indicat în special în zonele cu risc înalt de incendiu sau unde se dorește în mod deosebit o structură care să aibă această caracteristică.

Prețurile competitive reprezintă un aspect deloc de neglijat când vorbim de realizarea unei clădiri din blocuri de BCA. În primul rând se utilizează mai puțin oțel și beton pentru a le stabiliza deoarece sunt ușoare față de alte compozite, ceea ce înseamnă automat și costuri reduse. Din același motiv, transportul devine eficient, iar manipularea lor cu echipamentele corespunzătoare devine facilă. Productivitatea va fi cu siguranță crescută și prin dimensiunea mare a bolțarilor timpul de lucru va fi mai mic ceea ce înseamnă automat bani câștigați. Finisajele sunt deseori aplicate cu ușurință pe această textură și nu trebuie să o acoperi cu alte soluții pentru a vopsi suprafețele. Astfel, prin proprietățile acustice, termice și de protejare în caz de incendiu nu mai este necesară folosirea unor materiale suplimentare precum cele de izolare ori a unor plăci de gips carton.  

Pe lângă costurile inițiale ale construcției este important să ținem cont și de cele pe termen lung și să alegem materialele sustenabile ce ne vor ajuta în economisirea resurselor financiare și a energiei consumate!

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri