Jurnalul.ro Timp liber Debut în forță pentru noul sezon „Chefi la cuțite”

Debut în forță pentru noul sezon „Chefi la cuțite”

Luni i mari telespectatorii Antena 1 au avut parte de o porie savuroasă de „Chefi la cuite”. Show-ul care îi aduce în luptă direct pe chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu i Florin Dumitrescu a debutat cu multe momente memorabile, umor presărat cu ironii între chefi, strategii noi, concureni buni, farfurii care mai de care mai interesante i provocări culinare pentru cei trei jurai. Primele două ediii ale sezonului al doilea, difuzate pe 5 i 6 septembrie, au înregistrat audiene cu mult peste cele obinute în primul sezon al emisiunii, „Chefi la cuite” având în această toamnă o cretere de 28% la nivelul cotei de piaă (comparativ cu primele două ediii din sezonul trecut).

Aa se face că ediia din 5 septembrie a înregistrat o cretere de 17 procente a cotei de piaă faă de prima ediie a primului sezon. Ediia din 6 septembrie a avut o cretere de 40 % faă de a doua ediie din sezonul 1, o cretere de 28 % faă de media primului sezon i este totodată ediia cu cea mai bună cotă de piaă din istoria emisiunii „Chefi la cuite”. În minutul de aur al ediiei din 6 septembrie, atins la 21.40, „Chefi la cuite” obinea un vârf de audienă de 12,1 puncte de rating i 31,7 % cota de piaă, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 i 49 de ani. Totodată, la nivel naional, primele două ediii ale sezonului 2 au fost urmărite în medie cel puin un minut de peste 3,5 milioane de români.

Primele două ediii din noul sezon „Chefi la cuite” au adus poveti culinare cu parfumuri delicioase, farfurii îmbietoare, dar i multe personaje colorate, ale căror glume au adus hohote de râs în rândul jurailor, i bucătari talentai, pentru care cei trei au început deja să se lupte. Sebastian Pop a venit în faa lor cu o farfurie inspirată de viaă. „Când aveam 14 ani”, le-a spus el, „mama a murit, iar familia mi s-a destrămat. Atunci am început să gătesc. A pregătit pentru chefi o reetă proprie, cu muchiule de porc, care i-a adus două cuite i intrarea în etapa următoare. De la infractor, la bucătar cu experienă, tefan Popescu i-a impresionat pe chefi cu o poveste de viaă desprinsă parcă din filme. Are 26 de ani i a venit în show ca să-i demonstreze talentul de bucătar. „Când pun jacheta mă transform total. Vreau să demonstrez că se poate i vreau să devin cel mai bun bucătar din România,” a spus el.

„Când eram mic mai furam spanac i tot felul, apoi am început să excelez. Apoi am ajuns unde nu trebuie, adică la închisoare. Din gaca veche sunt singurul care a reuit să se reabiliteze. Am ajuns în Anglia, am muncit, am strâns bănui i am căutat de muncă în bucătărie.” i i-a convins pe chefi că, dei nu excelează în bucătărie, atunci cu sigurană merită ansa să intre în concurs i să învee meserie. Mai ales că a demonstrat că are umor, dar i curaj, atunci când l-a întrebat pe chef Dumitrescu dacă îi face părul cu placa. Caucă Ionu Lucian i-a cucerit pe cei trei chefi cu o caracatiă despre care Florin Dumitrescu a spus că este una dintre cele mai bune pe care le-a gustat vreodată. Are 28 de ani i iubete arta, este de profesie programator, dar lucrează pentru un restaurant de renume din Valencia. A renunat la o croazieră importantă i a plecat în Spania pentru a-i reîntâlni marea iubire. După nouă ani împreună, cei doi sunt la fel de fericii. Preparatul i-a intrigat pe chefi i, după multe emoii, concurentul a primit trei cuite i multe felicitări! La rândul ei, Valentina Rausche i-a emoionat pe chefi cu povestea ei, dar i-a i convins cu preparatul gătit că merită să intre în concurs. Este bucătăr de vreo 15 ani, vine din Tulcea i a decis să facă o tiucă umplută. „Pasiunea pentru bucătărie o am de mică. În bucătărie am uitat de lipsuri i de probleme. Am fost săraci, locuiam toi opt într-o casă mică de chirpici, eu, părinii i cei cinci frai. Ne-a dat la coală pe toi”, a povestit aceasta cu lacrimi în ochi. „Norocul meu a fost că l-am întâlnit pe soul meu. M-am angajat la un restaurant din Tulcea i, timp de 15 ani am învăat meserie”, a mai spus ea.

Cele două ediii nu au fost lipsite de apariii amuzante, de la o tânără care a povestit că a fost botezată în maina de spălat, la o alta care le-a gătit chefilor mâncare studenească, adică ouă cu cartofi prăjii, dar i mai multe domnioare care i-au făcut pe chefii Bontea i Dumitrescu să nu priceapă de ce colegul Scărlătescu are atâta lipici la femei.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri