Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Diete sănătoase. De ce e bine să mănânci sparanghel, ce beneficii aduce sănătății

Diete sănătoase. De ce e bine să mănânci sparanghel, ce beneficii aduce sănătății

Vorbim adeseori despre diete sanatoase, dar oare știm ce alegeri trebuie să facem și de ce? Ce știi despre această plantă? Sparanghel (Asparagus) - una dintre cele mai delicioase, sănătoase şi costisitoare legume. Primii muguri de sparanghel, care pot fi albi, verzi, roz verzui sau violet, sunt bogaţi în vitamine, minerale şi fibre. Mugurii tineri pot fi consumaţi în stare crudă sau rapid pregătiţi la aburi, în cuptor sau pe grătar.

Sparanghelul este una dintre cele mai timpurii legume din noul sezon: recoltarea lăstarilor începe în aprilie şi mai. Sparanghelul este o legumă apropiată cepei, deşi nu se aseamănă nici la aspect, nici la gust.

Sparanghelul provine din regiunea mediteraneană şi este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Anterior, era cultivat în scopuri medicinale, ca diuretic şi agent purificator al sângelui. În Epoca Renaşterii, sparanghelul era etichetat ca afrodisiac şi, prin urmare, era interzis călugărilor. Pe lângă calităţile nutriţionale remarcabile, sparanghelul este o cultură decorativă, care este utilizat în aranjamentele florale.

Sparanghelul este destul de nou pentru noi şi mulţi nu au avut ocazia să aprecieze gustul său. Sparanghelul fiert corespunzător nu este doar foarte fin şi cu un gust delicat, ci dispune de o mulţime de proprietăţi. Există trei soiuri de sparanghel: verde, alb şi violet. Sparanghelul verde este cel mai des întâlnit, pe tot parcursul anului. Este o plantă care era cultivată încă de romanii antici, mai mult în scopuri medicinale, utilizîndu-se frecvent seminţele şi rădăcinile plantelor.

Citește mai mult despre folosirea sparanghelului în DIETE SANATOASE

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri