Jurnalul.ro Cultură Teatru „Dragoni” – prima instalație interactivă pentru copii de la Teatrul Gong

„Dragoni” – prima instalație interactivă pentru copii de la Teatrul Gong

de Magdalena Popa Buluc    |   

Teatrul „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 1 iunie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Dragoni”, o instalație interactivă pentru copii după un concept de Bobi Pricop și Oana Micu. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, de la ora 11:00, marcând Ziua Internațională a Copilului. Agenda zilei de 1 iunie include și o serie de ateliere de creație în curtea interioară a Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

„Dragoni” marchează o premieră absolută pentru teatrul românesc și propune o experiență senzorială ce îi transpune pe spectatori într-o nouă realitate. Spectacolul – instalație creat de regizorul Bobi Pricop și scenografa Oana Micu îi invită pe cei mici să viseze, reinterpretând rolul teatrului ca un loc de joacă, ce suscită imaginația și inspiră un sentiment de descoperire continuă. „În acest spectacol-instalație spațiul basmelor este interactiv, provocându-i pe cei mici, și nu numai, să pornească într-o aventură senzorială pe tărâmul fantastic al dragonilor și prințeselor. Fiecare poveste are universul ei, pe care copiii sunt invitați să îl experimenteze,  construind, dezlegând enigme, explorând diversele mecanisme și născociri scenice, traversând probe și descoperind moduri de a fi împreună cu ceilalți.”, completează regizorul Bobi Pricop, înainte de premiera de la Sibiu.

 

Construit pe texte de Andrei Dósa, într-un ambient sonor creat de Eduard Gabia și folosind instalații interactive programate sub semnătura Mizdan, spectacolul de la Sibiu propune o experiență itinerantă, în care grupuri formate din câte 10 spectatori vor descoperi, în paralel, un univers al legendelor, devenind totodată participanți direcți în poveste alături de Lucia Barbu, Paul Bondane, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Eliza Păuna, Raluca Răduca, Jenő Major (voce), Claudia Benchea, Stela Matioc, Diana Ribana și Alexandra Stoica. Noua producție transformă atât sala de la etaj, cât și sala studio a teatrului, într-un tur magic ce unește cele două săli într-una singură. „Cu siguranță că acest proiect a fost un tur de forță atât pentru ateliere, cât și pentru tehnicienii teatrului, având în vedere complexitatea montării tuturor elementelor de decor, a luminilor și instalațiilor video și de sunet. Avem o echipă demnă de un teatru cu adevărat european, nu doar național.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului. Alături de Bogdan Dobre, asistent principal al scenografei, au lucrat Claudia Benchea, Florin Mureșan, Diana Ribana, Alexandra Stoica și Adrian Vlad. Regia tehnică a spectacolului este asigurată de Stela Matioc, prezentarea instalației fiind posibilă cu ajutorul operatorului de sunet Claudiu Rusu, maestrului de lumini Ionuț Nasture, a operatorului video Horațiu Dancu și a mașiniștilor Andrei Arjoca, Lucian Ducu, Emil Predescu și Patrick Voicu.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri