Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Edi Iordănescu părăsește naționala României: Anunțul oficial al FRF

Edi Iordănescu părăsește naționala României: Anunțul oficial al FRF

de Vali Deaconescu    |   

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a decis să părăsească echipa la finalul lunii iulie, odată cu expirarea contractului său, conform anunțului făcut de Federația Română de Fotbal (FRF). După ce a condus naționala în optimile de finală ale EURO 2024, Iordănescu a ales să ia o pauză pentru a petrece mai mult timp alături de familie.

Anunţul oficial făcut de FRF

Palmaresul lui Edward Iordănescu la Echipa Națională:

Meciuri disputate: 28
Victorii: 10
Remize: 10
Înfrângeri: 8

Numit la începutul anului 2022, Edi Iordănescu a preluat conducerea echipei naționale într-un moment important, aducând o viziune nouă și o abordare modernă în pregătirea și managementul echipei. În mandatul său, echipa națională a înregistrat următoarele rezultate.

După o campanie în Liga Națiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa națională a încheiat pe primul loc, neînvinsă și cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

Performanțele au continuat și la turneul final al EURO 2024, unde, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câștigat grupa, depășind Belgia, Slovacia și Ucraina. Mai mult, în primul meci al turneului final, tricolorii au reușit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale și europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

Ca urmare a discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În același timp, îi mulțumește acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională și îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc și în viitor. Răzvan Burleanu ar fi contactat înlocuitorul lui Edi Iordănescu la naţionala României”, a anunţat frf.ro.

 

Subiecte în articol: Edi Iordănescu selectioner
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri