Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Efectele benefice ale lăptișorului de matcă

Efectele benefice ale lăptișorului de matcă

Un remediu foarte valoros pentru toate vârstele, lăptişorul de matcă are proprietăţi de refacere a ţesuturilor, de regenerare şi de întinerire. Este considerat un elixir, iar apifitoterapeuţii îl recomandă atât în scop preventiv, cât şi curativ, deoarece creşte speraţa de viaţă, scrie clicksanatate.ro.

Lăptişorul este o substanţă naturală produsă de albine, cu care este hrănită regina stupului (numită şi matcă) şi tot puietul albinelor în primele 3 zile ale ciclului de dezvoltare.

Potrivit dr. Cristina Pavel, medic cu competenţe în apifitoterapie, lăptişorul conţine mai multe tipuri de substanţe hrănitoare, atât aminoacizi esenţiali, cât şi foarte multe substanţe lipidice, despre care s-a demonstrat că au proprietăţi antibiotice, regeneratoare la nivelul celulelor nervoase, imunostimulatoare şi antitumorale.

Recomandat în cazul tulburărilor endocrine

Medicul subliniază că lăptişorul de matcă mai conţine vitamine din complexul B, precum şi săruri de calciu, potasiu, fier, anumite enzime şi substanţe de tip steroidian, asemănătoare cu hormonii sexuali umani. Din acest motiv, substanţa produsă de albine este indicată în tratarea tulburărilor endocrine feminine sau masculine şi în problemele legate de sexualitate şi fertilitate.

„Pe scurt, lăptişorul ajută persoanele de toate vârstele să îşi desfăşoare normal activitatea zilnică şi să ajungă la performanţele fizice şi intelectuale dorite, precum şi să îşi rezolve unele probleme grave de sănătate“, afirmă dr. Cristina Pavel.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri