Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron: Suntem pregătiţi pentru Jocurile Olimpice

Emmanuel Macron: Suntem pregătiţi pentru Jocurile Olimpice

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat luni că totul este pregătit pentru Jocurile Olimpice, care se vor deschide vineri la Paris, cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o în Satul Olimpic de la Saint-Denis, la nord de capitala franceză, informează AFP.

"Suntem pregătiţi şi vom fi pregătiţi pe tot parcursul Jocurilor", a spus Macron, în timpul inaugurării secţiilor de poliţie şi de pompieri din Satul Olimpic.

"Dacă putem fi mândri colectiv de ţară, este pentru că faceţi acelaşi sacrificiu", le-a spus el poliţiştilor şi pompierilor mobilizaţi pentru securitatea celui mai mare eveniment sportiv de pe planetă

Emmanuel Macron a participat luni dimineaţă, înaintea acestei vizite, la o întâlnire cu ministrul de Interne, Gerald Darmanin, ''pentru a face un bilanţ al celor mai confidenţiale elemente de securitate pentru ceremonia de deschidere", programată vineri pe Sena.

"Lucrăm de ani de zile pentru aceste Jocuri şi suntem la începutul unei săptămâni decisive, în care vineri se va desfăşura ceremonia de deschidere şi apoi Jocurile Olimpice care vor avea loc la Paris, după 100 de ani. Este rodul unei munci imense care a schimbat profund teritoriul, în special departamentul" Seine-Saint-Dennis, în suburbiile de nord ale capitalei franceze, a subliniat Macron.

El a insistat asupra "moştenirii" Olimpiadei pentru aceste teritorii defavorizate, datorită numeroaselor infrastructuri care vor rămâne după evenimente.

Înainte de a lua masa cu sportivii francezi, şeful statului i-a salutat şi pe voluntari "în inima vasului din acest Sat Olimpic". "Franţa este foarte mândră să găzduiască aceste Jocuri", "vă mulţumesc din suflet pentru că ne-aţi permis să primim lumea", a mai spus Emmanuel Macron.


AGERPRES 

 

Subiecte în articol: emmanuel macron Jocurile Olimpice
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri