Jurnalul.ro Cultură Muzica EUROPAfest – Nu rata ultimele zile de festival. Best of Jazz, Jazz a Perfect Day și Gala EUROPAfest

EUROPAfest – Nu rata ultimele zile de festival. Best of Jazz, Jazz a Perfect Day și Gala EUROPAfest

de Magdalena Popa Buluc    |   

Festivalul Internațional EUROPAfest e un eveniment care reunește jazz, blues, pop și clasic, aducând în București artiști europeni și invitați de pe alte continente. Ediția cu numărul 31 e dedicată cu precădere jazz-ului, un gen muzical care câștigă din ce în ce mai mulți adepți și în România. Festivalul a debutat vineri, 5 iulie cu Jazz at the Palace, pe scena Sălii Auditorium a Palatului Regal din București / Muzeul Național de Artă al României. În agenda sa se regăsesc concerte atractive precum Summertime Jazz, Italian Jazz Night, Nothing but Jazz sau It’s Jazz Time. Ultimele zile aduc în fața publicului un program de neratat:

Joi, ????????.????????  |  ???????????????? ???? ???????????????????????????? ????????????

Luca Aletta | Italia, multiplu laureat al scenelor de jazz, cel care a compus noul imn EUROPAfest, va susține un concert inedit, cu creații originale, jazzy plecând de la piese celebre din muzică de film. Între compozitorii aleși se numără  Ennio Morricone și Nino Rota. De asemenea, 2024 fiind anul centenarului Puccini, ii va aduce un omagiu marelui compozitor de operă interpretând într-o notă jazzy una dintre ariile preferate ale lui Pavarotti, Nessun Dorma. Tot joi seara publicul va asculta în premieră imnul EUROPAfest în versiune integrală chiar în interpretarea compozitorului. Concertul se va încheia cu o serie de jam session la care participă artiști din Italia, Israel, Marea Britanie, Japonia, Serbia, China, SUA și România.

 

Vineri, ????????.????????  | ???????????????? ???????? ????????????????

Devenit o tradiție în cadrul festivalului, concertul reprezintă un duel muzical între cele mai bune trupe din festival. Publicul are ocazia să întâlnească artiști consacrați alături de tineri talentați și ambițioși, să asculte diferite stiluri de jazz, să cunoască noile tendințe și să se bucure de o seară magică.

 

Sâmbătă, ????????.????????  |  ???????????????? ????????????????????????????????????????

Crème de la Crème, Gala încheie apoteotic festivalul. Momentele muzicale împreună cu decernarea premiilor dau naștere unui concert complex, la finalul căruia vom cunoaște câștigătorii ediției cu nr. 31 și ne vom bucura împreună de interpretări de excepție.  

 

Luigi Gageos, directorul festivalului ne-a declarat: „Vă invit să veniți într-una dintre aceste seri la EUROPAfest. Vă îndemn să fiți curioși. Cei mai mulți dintre cei care ne-au călcat pragul o dată au revenit. Dacă aveți această experiență veți înțelege că jazz-ul e accesibil, că poate fi foarte atractiv și e plăcut să-l savurezi. Plantați azi o sămânță de jazz și veți vedea ce frumos va crește. Sunt convins că deja ați ascultat jazz, fără să știți că asta faceți. Nu degeaba am auzit cu toții de Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Nat King Cole sau Louis Armstrong.”

 

Subiecte în articol: europafest
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri