Familia rockerului Chris Cornell, regretatul solist al trupei Soundgarden, l-a dat în judecată joi pe medicul acestuia, acuzându-l că a contribuit la sinuciderea starului grunge prin prescrierea în mod eronat a unor medicamente psihotrope, informează AFP.
Chris Cornell, o legendă a scenei grunge din Seattle, s-a sinucis la vârsta de 52 de ani în camera lui de hotel, pe 18 mai 2017, după un concert susţinut în Detroit. Mai multe medicamente au fost găsite în organismul lui în urma autopsiei.
În acea plângere depusă la un tribunal din Los Angeles de Vicky Cornell, văduva cântăreţului, şi de copii lor, Toni şi Christopher, medicul Robert Koblin este acuzat că "i-a prescris lui Chris Cornell într-o manieră neglijentă şi repetată substanţe psihotrope periculoase".
Potrivit plângerii, aceste medicamente, în special Lorazepam, un anxiolitic puternic, cunoscut şi sub numele de Temesta, "i-au alterat judecata şi l-au împins spre comportante impulsive şi periculoase (...), care l-au costat viaţa".
Potrivit familiei lui Chris Cornell, medicul continua să îi prescrie acele substanţe din septembrie 2015, fără măcar să îl fi examinat pe artist.
În total, în 20 de luni, cântăreţul american ar fi primit reţete pentru aproape 1.000 de doze de Lorazepam, în ciuda faptului că avea "un trecut notoriu pentru abuz şi dependenţă" de mai multe substanţe chimice.
Potrivit plângerii, pentru toxicomani, medicamentul Lorazepam are "efectul cunoscut de a creşte riscul de suicid, provocând o alterare severă a judecăţii".
Rockerul Chris Cornell a fost incinerat la Los Angeles în urma unei ceremonii funerare la care au asistat numeroase celebrităţi, precum Brad Pitt şi Pharell Williams.
Chris Cornell, a cărui voce în registrul acut masca o dificilă luptă contra drogurilor şi depresiei, a fost unul dintre pionierii grunge, un gen al muzicii rock care se inspiră din nihilismul punk şi din heavy metal.