Jurnalul.ro Sport Legendarul Gigi Mulţescu a murit la 72 de ani! „Smurdul” era internat de câteva zile în spital: Suntem devastați

Legendarul Gigi Mulţescu a murit la 72 de ani! „Smurdul” era internat de câteva zile în spital: Suntem devastați

de Redacția Jurnalul    |   

Gigi Mulţescu a murit la 72 de ani! Legenda lui Dinamo s-a stins din viaţă la spital, acolo unde era internat încă de vinerea trecută.

Potrivit AS.ro, fostul ofiţer de presă al lui Dinamo, Ionel Culina, a făcut anunţul despre Gigi Mulţescu. Cel poreclit „Smurdul” s-a retras din viaţa publică în urmă cu un an, fiind măcinat de problemele de sănătate.

Gigi Mulţescu a murit la 72 de ani

„Îți mulțumim, Gigi Mulțescu!

Copii fiind, pe 15 septembrie plecam la școală, să învățăm ce înseamnă viața, ce înseamnă Dinamo.

Astăzi, tot pe 15 septembrie, Gigi Mulțescu a plecat dintre noi și ne-a lăsat să învățăm singuri ce-a fost Dinamo și ce va fi pentru următoarele generații”, a transmis Ionel Culina, pe pagina sa de Facebook.

Gigi Mulţescu a fost internat la spitalul Floreasca săptămâna trecută, deoarece se confrunta cu probleme respiratorii, cauzate de accentuarea bolii Alzheimer. Legenda clubului din Ştefan cel Mare a antrenat ultima dată echipa la care a scris istorie în 2021, demisionând după un eşec în Cupa României.

În 2020, în primul an al pandemiei, Gigi Mulţescu a reuşit să o salveze pe Dinamo de la retrogradare. Formaţia din Ştefan cel Mare a fost ultima echipă antrenată de acesta.

Ca jucător, Gigi Mulţescu a intrat în istoria lui Dinamo cu golul de la 40 de metri, marcat în poarta celor de la Hamburg, în 1983. Germanii erau campioni europeni la momentul respectiv, iar „câinii” reuşeau o victorie istorică, cu 3-0.

Alături de Dinamo, Gigi Mulţescu a câştigat de trei ori titlul şi de două ori Cupa României. Fostul jucător a fost transferat de „câini” în 1979, plecând ulterior după şase sezoane.

Mulţescu jucat de 15 ori în echipa naţională şi a fost component al reprezentativei studenţeşti a României. El era poreclit SMURD şi a antrenat pe Dinamo Bucureşti, Sportul Studenţesc , FC Vaslui sau Universitatea Cluj. A pregătit formaţii şi din Turcia, între care Samsunspor sau Gaziantepspor.

„Veste tristă: astăzi ne-a părăsit Gigi Mulțescu, fostul antrenor al Științei.

Mulțumim pentru toate amintirile de neuitat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a reacţionat şi Universitatea Craiova, pe conturile oficiale de socializare. Gigi Mulţescu i-a antrenat pe olteni în perioada 2016 – 2017, perioadă în care a bifat 42 de meciuri în Bănie.

FC Petrolul Ploiești: Rămas bun, Gigi Mulțescu

Gheorghe Mulțescu, unul dintre numele mari ale fotbalului românesc, ne-a părăsit, astăzi, la vârsta de 72 de ani. Fotbalist important, cu 359 de prezențe pe prima scenă și cu trei titluri de campion național, Gigi Mulțescu s-a remarcat și în cariera de antrenor, calitate din care a avut strânse legături cu fotbalul ploieștean.

A avut patru mandate pe banca Petrolului, în sezoanele 2003-2004, 2011-2012, 2014-2015 și 2018-2019, rămânând în memoria suporterilor „lupilor” pentru rezultatele bune și pentru jocul spectaculos imprimat echipei noastre. Cu el la cârmă, Petrolul a bifat 697 de minute consecutive fără gol primit, cea mai lungă serie din istoria "găzarilor" (2014/2015).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fiul lui Gigi Mulțescu s-a prăbușit după moartea tatălui său! Și-a găsit cu greu cuvintele: „Suntem devastați”

Potrivit AS.ro, Cătălin și-a găsit cu greu cuvintele, atunci când a vorbit despre tragicul eveniment.

Cătălin Mulțescu spune că tatăl său a decedat în noaptea zilei de duminică. Gigi Mulțescu s-a confruntat, în ultima perioadă, cu grave probleme de sănătate și era internat la spitalul de urgențe din Floreasca.

Cătălin Mulțescu a declarat că întreaga familie este devastată după decesul tatălui său. Fiul lui Gigi Mulțescu a transmis faptul că, în momentul de față, toată lumea înearcă să se adune și să vadă ce au de făcut, în continuare.

”Suntem bulversați, suntem devastați! S-a întâmplat azi-noapte. Încercăm să ne adunăm să vedem ce avem de făcut în continuare”, a spus Cătălin Mulțescu, potrivit iamsport.ro.

Sursa citată a anunțat faptul că Gigi Mulțescu a cedat din cauza unei pneumonii. Legenda lui Dinamo nu mai putea să respire fără mască de oxigen, dar chiar și așa, în cele din urmă, corpul său a cedat.

Ioan Andone, devastat de moartea lui Gigi Mulţescu

Ioan Andone a oferit o reacţie emoţionantă, după ce a aflat faptul că Gigi Mulţescu a murit. Acesta împărţit vestiarul cu Mulţescu atât la echipa naţională, cât şi la Dinamo.

Andone a precizat că boala nu iartă pe nimeni, mărturisind că Mulţescu era foarte atent la alimentaţia sa, însă în cele din urmă a fost răpus de problemele medicale cu care se confrunta.

„Dumnezeu să-l ierte! O veste care m-a răscolit. Din păcate, toți ne ducem! L-am avut coleg și la Dinamo, și la națională. Boala nu iartă… Culmea este că el s-a îngrijit, a avut mereu grijă de el, nu a avut vicii, era atent la tot, la mâncare…

Știam de boala lui, am mai tot vorbit cu Cătălin, cu fiul lui. Aș face un apel ca toți oamenii după o anumită vârstă să-și facă pe cât posibil controale periodice, poate ajută mai mult. Dumnezeu să-l ierte”, a declarat Ioan Andone, conform gsp.ro.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri