Jurnalul.ro Tech Gadget Google șterge conturile Gmail. 3 pași necesari pentru a-ți păstra căsuța electronică

Google șterge conturile Gmail. 3 pași necesari pentru a-ți păstra căsuța electronică

de Anastasia Paul    |   

Google domină piața de e-mail gratuită, cu circa1,8 miliarde de utilizatori Gmail. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că avertismentele despre ștergerea conturilor pot provoca îngrijorare.

Nu toată lumea va fi expusă acestui risc deoarece sunt vizate doar conturile inactive. Există pași pentru a te asigura că Gmail, împreună cu conținutul Foto și Documente, rămân neafectate.

Motivul pentru care vor fi șterse conturile de Gmail

Politica Google privind contul inactiv înseamnă că tot conținutul căsuței de Gmail, fotografiile și documentele ar putea fi șters.
Un cont Google inactiv este cel care nu a fost utilizat într-o perioadă de doi ani.

„Google își rezervă dreptul de a șterge un cont Google inactiv. Pputem șterge contul și conținutul acestuia, inclusiv conținutul din Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) și Google Foto”, a transmis compania.

Citiți și Amendă de 2,4 miliarde de euro pentru Google

Explicații legate de securitatea conturlor de Gmail

Google a investit mult timp și bani pentru a face Gmail cât mai sigur și securizat pentru utilizatorii săi, fie în ceea ce privește măsurile anti-spam, protecția împotriva înșelătoriei prin phishing sau apărarea împotriva deturnării conturilor. Chiar și în aceste condiții, dacă un cont nu a mai fost folosit o perioadă lungă de timp, este posibil să fie compromis. 

Una dintre cauzele compromiterii conturilor mai vechi și neutilizate este legată de acreditările slabe de conectare și lipsa autentificării cu doi factori. Parolele sunt adesea partajate între conturi, ceea ce poate duce la o încălcare a unui serviciu care să afecteze securitatea altuia.

Cconturile inactive sunt mult mai probabil să fie vulnerabile decât cele active.

Acestea fiind spuse, nu pot să nu simt că costul stocării datelor ar fi putut fi luat în considerare în politica revizuită a contului inactiv, chiar dacă este doar un pic.

3 pași de urmat pentru a preveni ștergerea contului de Gmail

Dacă ai un singur cont Google, atunci Gmail este perfect protejat de ștergere, presupunând că l-ai folosit în ultimii doi ani. Problema este exclusiv cu acei utilizatori care au mai multe conturi sau unele configurate doar pentru a stoca fotografii ori date care nu au fost accesate de mult timp sau au fost uitate cu totul. Deși un cont uitat poate părea inutil de salvat, acesta poate conține informații pe care vrei să le accesezi. 

1.Citește ori trimite un e-mail.
2. Partajează o fotografie sau vizionează un videoclip YouTube în timp ce ești conectat la contul Google
3. Folosește Google Drive sau Căutare.

Dacă faci oricare dintre aceste lucruri cel puțin o dată pe an ești protejat de ștergere. Aceste acțiuni pot fi efectuate pe orice dispozitiv. Dacă a trecut ceva timp de când ai accesat un cont, realizează o verificare a securității contului Google pentru a te asigura că ai luat măsurile de securitate necesare pentru a-l proteja.

Citiți și Google a anunțat lansarea aplicației Google Essentials, pentru utilizatorii Windows

Verificarea securității contului de Gmail

Verificarea securității contului Google este un proces diferit. Este nevoie de câțiva pași pentru a fi configurat corect.

Nu contează ce dispozitiv folosești pentru a-ți accesa căsuța de e-mail Gmail; procesul de gestionare a mai multor conturi Google este același, cu ușoare diferențe în aspectul interfeței cu utilizatorul. În esență, există 4 pași pe care va trebui să-i urmezi.

1. Dă  clic pe avatarul din dreapta sus a oricărui serviciu Google la care ești conectat.
2. Selectează opțiunea de adăugare a unui cont.
3. Selectează un cont existent pe care vrei să îl adaugi și conectează-te. Completează orice cerință de autentificare cu doi factori și adaugă o cheie de acces mai rapid dacă dorești.
4. Revino la avatarul tău și vei avea mai multe conturi din care să selectezi și le poți comuta la cerere, potrivit forbes.com.

Subiecte în articol: google gmail internet cont inactiv
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri