x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amendă de 2,4 miliarde de euro pentru Google

Amendă de 2,4 miliarde de euro pentru Google

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2024   •   18:00
Amendă de 2,4 miliarde de euro pentru Google

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis să mențină o amendă de 2,4 miliarde de euro impusă companiei Google. Instanța supremă europeană a decis că Google trebuie să plătească o amendă pronunțată pentru abuzul de poziție dominantă.

Gigantul tehnologic a făcut recurs împotriva amenzii, care inițial a fost stabilită de Comisia Europeană în 2017. Atunci, a fost cea mai mare sancțiune pe care Comisia a impus-o vreodată. Ulterior, a mai apărut o amendă de 4,3 miliarde de euro, tot împotriva Google.

Decizia de marți pune capăt unui caz de lungă durată care a fost introdus pentru prima dată de firma britanică Foundem în 2009, atunci când Marea Britanie era parte a UE. Un alt reclamant, site-ul Kelkoo, a numit decizia „un câștig pentru concurență loială și alegerea consumatorilor” într-o postare pe X, potrivit BBC.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ), care a pronunțat marți hotărârea, a declarat că autoritățile europene au avut dreptate să considere comportamentul Google „discriminatoriu”, iar recursul său „trebuie respins în întregime”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: google amenda cej