Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Care-i treaba cu grăsimile?

Care-i treaba cu grăsimile?

de Andreea Tiron    |   

Toată lumea a auzit de grăsimi, că unele sunt bune, altele sunt rele. Dar de unde știm ce să alegem pentru a ne fi bine?

Putem să gătim fără ulei? Care este legătura între grăsimi, colesterol și sănătatea inimii? Grăsimile de origine vegetală sunt mai sănătoase decât cele de origine animală? Cât vă ajunge o sticlă de ulei? Dacă se termină într-o lună e mult sau puțin?

Aflăm toate răspunsurile în episodul 2 de Pofte bune, în care doamna doctor Laura Ene și Alexandra Gavrilă ne explică care-i treaba cu grăsimile.

Ce am reținut din ce ne-a zis dna doctor:

  • că avem nevoie de grăsimi, important este să le alegem pe cele sănătoase
  • că există grăsimi ”foarte rele”, pe care ar fi bine să le evităm
  • că putem face ușor diferența între grăsimile bune și rele
  • că avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase
  • că măslinele conțin grăsimi sănătoase și au puține calorii
  • că putem pregăti ouă-ochiuri cu mai puțin ulei

Am aflat o mulțime de alte lucruri interesante de la dna dr. Laura Ene pe care vă lăsăm să le descoperiți și voi. Chiar dacă vorbim despre alegeri sănătoase, să știți că nu e vorba doar despre restricții, o să vedeți.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri