Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul alocă 900 de milioane de lei pentru susținerea programelor agricole românești

Guvernul alocă 900 de milioane de lei pentru susținerea programelor agricole românești

de Redacția Jurnalul    |   

Guvernul României a aprobat alocarea a aproximativ 900 de milioane de lei pentru susținerea programelor Tomata, Usturoiul și Cartoful Românesc, potrivit ministrului Agriculturii, Florin Barbu.

Demnitarul a declarat miercuri că fondurile sunt destinate legumicultorilor, fermierilor și procesatorilor de alimente românești, punând accent pe angajamentul său de a sprijini producția locală. Alocarea financiară va include, de asemenea, măsuri pentru plata accizei la motorină, facilitând astfel activitățile agricole. Ministrul a subliniat importanța susținerii producătorilor români ca o strategie de dezvoltare sustenabilă a agriculturii și industriei de procesare din țară.

„Prin asigurarea acestor fonduri, continuăm să susținem fermierii care contribuie la dezvoltarea agriculturii românești. Este esențial să ne sprijinim producția internă și să garantăm condiții favorabile pentru agricultori”, a spus Barbu.

Aceste măsuri vin în contextul în care Guvernul își propune să consolideze sectorul agricol, esențial pentru economia națională.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: guvern agricultura deputat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri