Jurnalul.ro Ştiri Externe Instagram reduce calitatea videoclipurilor pentru postările cu puține vizualizări

Instagram reduce calitatea videoclipurilor pentru postările cu puține vizualizări

de Redacția Jurnalul    |   

Adam Mosseri, șeful Instagram, a confirmat că platforma reduce calitatea videoclipurilor care nu obțin suficiente vizualizări, favorizând creatorii cu audiență mare, scrie Engadget.

El a explicat motivul pentru care unele videoclipuri de pe platformă par să își piardă din calitate după publicare.

Potrivit acestuia, factorul decisiv este performanța videoclipului. Răspunzând unei întrebări legate de videoclipurile vechi din secțiunea Highlights care devin „neclare” Mosseri a declarat: „În general, dorim să afișăm videoclipuri la cea mai bună calitate posibilă. Însă, dacă un videoclip nu mai atrage vizualizări după o perioadă – majoritatea vizionărilor se realizează la început – vom trece la o calitate inferioară”.

Mosseri a adăugat că, pentru creatorii cu un număr mare de vizualizări, Instagram utilizează codare mai intensă și stocare de fișiere mai costisitoare, în favoarea unei calități superioare.

Această abordare a stârnit reacții din partea creatorilor mai mici, care consideră că sunt dezavantajați în fața celor cu audiențe mari. Meta a confirmat anterior că folosește configurații de codare diferite în funcție de popularitatea videoclipurilor, pentru a gestiona resursele informatice.

Mosseri a mai spus că sistemul funcționează la nivel agregat, nu pentru fiecare utilizator în parte, și că, în practică, scăderea calității nu are un impact semnificativ asupra experienței de vizionare.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: instagram videoclipuri putine vizualizari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri