Jurnalul.ro Sport Irina Bara și Andreea Mitu se întâlnesc în finala turneului de tenis ITF W60 de la Koper

Irina Bara și Andreea Mitu se întâlnesc în finala turneului de tenis ITF W60 de la Koper

de Redacția Jurnalul    |   

Jucătoarele române de tenis Irina Bara și Andreea Mitu s-au calificat vineri în semifinala turneului de tenis feminin ITF W60 de la Koper (Slovenia) și se vor confrunta în penultimul act al competiției pentru un loc în finală.

Irina Bara (280) a învins-o în sferturile de finală pe germana Silvia Ambrosio (412 WTA) cu un categoric 6-2, 6-0, după un meci ce a durat o oră și 18 minute.

Bara nu a avut nicio emoție, cu toate că a pierdut un game pe propriul serviciu, la 3-1, în primul set, conducând pe toată durata partidei în care a câștigat ultimele 9 game-uri la rând.


În celălalt sfert de finală, desfășurat în paralel, Andreea Mitu (789 WTA) a obținut la rândul ei o victorie facilă, cu 6-4, 6-1, în fața mult mai bine clasatei spaniole Jessica Bouzas Maneiro (183 WTA), favorita numărul 11 a competiției.

Mitu a fost condusă cu 3-4, într-un prim set mai echilibrat, pe care l-a câștigat în cele din urmă cu 6-4, adjudecându-și ultimele 3 game-uri. În setul secund, Mitu a cedat un singur game, impunându-se după o oră și 26 de minute.

În urma acestui rezultat, Mitu va face un salt de 205 locuri în clasamentul WTA, până pe 584.

Cele două vor juca sâmbătă semifinala competiției. Tot în sferturile de finală evoluează la Koper și Jaqueline Cristian (180 WTA), care o întâlnește vineri pe belarusa Kristina Dmitruk (228 WTA). În cazul unei calificări, Cristian va deveni a treia româncă din semifinalele competiției, unde o poate întâlni pentru un loc în finală pe spaniola Aliona Bolsova Zadoinov (148 WTA).

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Irina Bara Andreea Mitu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri