Jurnalul.ro Sport WADA contestă achitarea tenismenului Jannik Sinner în cazul de dopaj

WADA contestă achitarea tenismenului Jannik Sinner în cazul de dopaj

de Redacția Jurnalul    |   

Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia de achitare a tenismenului italian Jannik Sinner într-un caz de dopaj.

Sinner, în prezent numărul 1 mondial, a fost testat pozitiv în martie 2024 pentru Clostebol, o substanță interzisă. Deși Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) l-a achitat anterior, considerând că sportivul „nu a avut nicio vină sau neglijență", WADA nu este de acord cu această decizie.

Agenția anti-doping cere TAS o suspendare între unul și doi ani pentru Sinner. În cazul unei sancțiuni, aceasta nu ar fi retroactivă, iar rezultatele recente ale sportivului nu ar fi anulate, conform Gazzetta dello Sport.

Conform apărării lui Sinner, prezența Clostebolului în organismul său s-ar datora unei contaminări accidentale în timpul unui masaj efectuat de fizioterapeutul său. Acesta ar fi folosit anterior un spray care conținea substanța interzisă pentru a trata o tăietură la mâna tenismenului.

Concentrația de Clostebol detectată în probele lui Sinner a fost extrem de scăzută - sub 0,1 milionimi de gram pe litru.

Numărul unu mondial fusese judecat anterior de tribunalul independent al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA). Potrivit ITIA, Sinner nu a avut „nicio vină sau neglijență” în testarea pozitivă de două ori pentru Clostebol, o substanță interzisă, în martie 2024.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Jannik Sinner wada dopaj
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri