Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis se cațără pe cadavre, pentru a-și ataca adversarii în campania electorală

Klaus Iohannis se cațără pe cadavre, pentru a-și ataca adversarii în campania electorală

de Ion Alexandru    |   

Nivelul dezbaterilor politice în campania electorală prezidențială au deșășit limita disensiunilor legate de idei și proiecte, dar și a atacurilor la persoană cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. Sunt aruncate, de această dată, în lupta politică toate armele, unele considerate, în țările spre care candidații susțin că aspiră, de nepermis. Iar cel mai vocal exponent, din acest punct de vedere al retoricii politice, pare a fi chiar primul om în stat, care folosește tragediile din România pentru a aduna voturi și pentru a rivaliza și mai mult alegătorii împotriva adversarului său politic principal – PSD.

 

Președintele Klaus Iohannis recidivează în discursul său politic, folosind în scop electoral tragedii înfiorătoare. La sfârșitul săptămânii trecute, prezent la Iași, la o reuniune electorală a Partidului Național Liberal, în calitate de candidat susținut de această formațiune politică, a găsit de cuviință să speculeze politic accidentul din Ialomița, în care și-au pierdut viața zece persoane. Pe 5 octombrie 2019, Iohannis a spus: “Astăzi avem, din păcate, un exemplu de ce e nevoie de infrastructură decentă. Azi dimineață am primit un mesaj cutremurăror. Între Urziceni și Slobozia a avut loc un accident groaznic, cu 10 morți și aproape 10 răniți grav. Ce poți să spui? Condoleanțe, îmi pare rău! Ce să înțelegem? Să înțelegem că lipsa de infrastructură ucide, la fel cum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a PSD-iștilor costă vieți, costă vieți de români".

 

Crimele de la Caracal, folosite politic

Iar aceasta nu este singura tragedie pe care se cațără, la propriu, Klaus Iohannis în lupta sa cu PSD. Nu mai târziu de 30 septembrie, când i-a cerut demisia procurorului-șef al DIICOT, Felix Bănilă, Iohannis a declarat, de la pupitrul prezidențial, referitor la tragedia de la Caracal, că “ce s-a întâmplat în ultimele zile cu una dintre familiile victimelor de la Caracal este un exemplu de «Așa nu!». Este extrem de grav că cei care conduc instituții ale statului român girează astfel de comportamente, prin care potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate și cu agresivitate. Această situație este generată, în primul rând, trebuie să fie foarte clar, de eșecul guvernării incompetente din ultimii ani, o guvernare care a avut ca prioritate salvarea infractorilor, ignorând efectele asupra oamenilor cinstiți și corecți din țara noastră. Pentru toate aceste greșeli majore, PSD va plăti politic, vă promit acest lucru! Pesediștii vor plăti la vot și vor rămâne în istorie drept guvernarea care a protejat penalii și infractorii, o guvernare catastrofală, o guvernare eșuată”. Iar cazul “Caracal” a mai fost folosit, la începutul lunii trecute, de același Klaus Iohannis, în retorica sa electorală. Pe 4 septembrie, președintele a acuzat PSD că, “în loc să pună în aplicare măsuri, pe care chiar eu le-am sugerat, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, este preocupat doar să-și consolideze puterea, scoțând funcții la mezat. Așa arată o guvernare eșuată. Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece de mult. Românii au nevoie și vor avea o altă guvernare. Se impune resetarea statului. Este nevoie de o guvernare proeuropeană”.

 

Cazul “Colectiv”: “A fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece”

Reamintim că, în urmă cu fix patru ani, Klaus Iohannis a făcut, pentru prima dată, proba că este capabil să folosească în lupta sa politică evenimente de o gravitate fără precedent. În contextul tragediei de la “Colectiv”, președintele, aflat, la acel moment, în luptă surdă cu guvernul PSD condus de Victor Ponta, cerea cu disperare demisia Executivului. După producerea incendiului, în toamna anului 2015, Ponta a demisionat. Iar Klaus Iohannis a ieșit, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, afirmând: “Foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă. Dacă s-ar fi impus respectarea normelor, niciunul nu ar fi trebuit să moară”.

 

Președintele speculează politic tragediile de la Caracal și din Ialomița. La fel cum a speculat, în 2015, tragedia de la “Colectiv”

Subiecte în articol: Klaus Iohannis
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri