Jurnalul.ro Ştiri Social La 3 ani, Artur riscă să rămână paralizat. 30.000 de euro costă operația care îl poate salva

La 3 ani, Artur riscă să rămână paralizat. 30.000 de euro costă operația care îl poate salva

de Redacția Jurnalul    |   

Artur, la doar 3 ani, este prea mic să înțeleagă cuvintele grele care i-au schimbat destinul: „tuberculoză osteo-articulară” și „cifoză lombară”. Tot ce știe este că nu demult, după ce învățase să meargă, a început să simtă dureri mari în spate. Dureri care nu trec doar cu analgezice și care l-au țintuit la pat. Astăzi, Artur nu mai poate merge deloc și, fără o operație urgentă pentru corecție, cu implanturi, riscul de a rămâne paralizat pentru tot restul vieții este imens.

Tuberculoza i-a „mâncat” oasele

În luna august, Artur a strâns-o în brațe pe mama lui și i-a spus că îl doare spatele. Roxana Micu, mama băiețelului n-a așteptat și l-a dus cât a putut de repede la medicul de familie în căutarea unui răspuns. „E strâmbă coloana, poate fi de acolo durerea”, i-a spus doctorul. Dar adevărul, unul care ar speria orice părinte, l-a aflat mai târziu când a reușit să ajungă cu copilul la medicul specialist: tuberculoza i-a „mâncat” oasele micuțului Artur, iar acum are nevoie cât mai repede de o intervenție chirurgicală, fără de care riscul ca băiețelul să paralizeze definitiv este iminent.

 

Operația poate fi făcută printr-o intervenție robotică la un spital privat din București, dar costă peste 30.000 de euro. Acesta este o sumă uriașă pentru familia din Galați, a cărei sursă principală de venit o reprezintă alocațiile celor cinci copii.

 

România are cea mai mare rată de îmbolnăvire de tuberculoză din Uniunea Europeană, inclusiv în rândul copiilor, 48 de cazuri la suta de mii de locuitori. Este privită ca boala sărăciei dar, în fapt, oricine poate fi atins de această boală infecto-contagioasă care se transmite în cele mai multe cazuri pe cale aerogenă. Artur este acum și el parte din statistica rea.

 

Artur a fost înscris la grădiniță, dar nu a avut șansa să meargă nici măcar o zi

Artur este mezinul familiei. Deși a fost înscris la grădiniță, nu a avut șansa să meargă nici măcar o zi. În schimb, în ultima perioadă, viața lui a fost umbrită de dureri continue. El nu cere nimic, nu înțelege greutățile financiare, dar noi putem să-l ajutăm să se ridice din nou pe picioarele lui. Împreună putem face o minune pentru Artur!

 

Puteți contribui la strângerea fondurilor pentru operația de care Artur are atâta nevoie, donând 2 Euro la SMS 8848, număr fără recurență. Fiecare ajutor și sumă contează!

Românii din străinătate pot dona prin PayPal sau prin transfer bancar.

Conturi Fundația Mereu Aproape

Cont în lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont în Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

CIF: 18212553

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri