Jurnalul.ro Sport Fotbal international EURO 2024: Yamal a înscris cel mai frumos gol; reuşita lui Stanciu, pe locul 4 (UEFA)

EURO 2024: Yamal a înscris cel mai frumos gol; reuşita lui Stanciu, pe locul 4 (UEFA)

de Redacția Jurnalul    |   

Golul marcat de spaniolul Lamine Yamal împotriva Franţei, în semifinale, a fost ales de comisia tehnică a UEFA drept cel mai frumos de la EURO 2024, în timp ce reuşita românului Nicolae Stanciu, din meciul cu Ucraina, este pe locul patru, informează marţi EFE.

Cu golul său din partida cu Franţa, din afara careului, Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr marcator din istoria acestei competiţii, la vârsta de 16 ani şi 362 de zile. Spania a învins Franţa cu 2-1, iar câteva zile mai târziu a trecut în finală de Anglia cu acelaşi scor, câştigând pentru a patra oară Campionatul European.

Nicolae Stanciu a marcat cu un şut la vinclu de la 18 de metri, deschizând scorul în meciul câştigat cu 3-0 de România împotriva Ucrainei.

Pe locul doi este englezul Jude Bellingham, cu golul său din foarfecă împotriva Slovacei, în optimi de finală. Pe poziţia a treia se află elveţianul Xherdan Shaqiri, care a punctat contra Scoţiei în faza grupelor.

Lista celor mai frumoase goluri de la EURO 2024:


1. Lamine Yamal (Spania), în meciul cu Franţa din semifinale
2. Jude Bellingham (Anglia), în meciul cu Slovacia din optimi de finală
3 . Xherdan Shaqiri (Elveţia), în meciul cu Scoţia din etapa a doua a fazei grupelor
4. Nicolae Stanciu (România), în meciul cu Ucraina din prima etapă a fazei grupelor
5. Arda Guler (Turcia), în meciul cu Georgia din prima etapă a fazei grupelor
6. Mert Muldur (Turcia), în meciul cu Georgia din prima etapă a fazei grupelor
7. Fabian Ruiz (Spania), în meciul cu Croaţia din prima etapă a fazei grupelor
8. Ollie Watkins (Anglia), în meciul cu Olanda din semifinale
9. Mattia Zaccagni (Italia), în meciul cu Croaţia din etapa a treia a fazei grupelor
10. Xavi Simons (Olanda), în meciul cu Anglia din semifinale

Comisia tehnică a UEFA este alcătuită din 12 foşti jucători şi foşti şi actuali antrenori, printre care românul Ionuţ Lupescu. Ceilalţi componenţi ai comisiei sunt Aljosa Asanovic (Croaţia), Rafael Benitez (Spania), Frank de Boer (Olanda), Packie Bonner (Irlanda), Fabio Capello (Italia), Jean-Francois Domergue (Franţa), Avram Grant (Israel), Aitor Karanka (Spania), David Moyes (Scoţia), Michael O'Neill (Irlanda de Nord) şi Ole Gunnar Solskjaer (Norvegia).
AGERPRES 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri