Jurnalul.ro Cultură Carte Lansare de carte: „Secrete și sinceritate. 100 de întrebări despre intimitate de la copii și adolescenți” de Simona Nicolaescu

Lansare de carte: „Secrete și sinceritate. 100 de întrebări despre intimitate de la copii și adolescenți” de Simona Nicolaescu

de Magdalena Popa Buluc    |   

Editura Trei și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, nr.38) vă invită vineri, 11 octombrie, începând cu ora 19:00, la evenimentul de lansare a cărții „Secrete și sinceritate. 100 de întrebări despre intimitate de la copii și adolescenți” scrisă de Simona Nicolaescu, psihosexolog și psihoterapeut. Alături de autoare va participa Victor Popescu, redactor Editura Trei.

50% dintre adolescenții și tinerii români spun că nu au vorbit niciodată cu părinții despre viața sexuală, iar 61% declară că își iau informațiile necesare de pe internet. Cartea de față își propune să-i ajute pe părinți să treacă peste tabuuri și rușine, oferindu-le instrumentele necesare pentru a aborda educația sexuală într-un mod deschis și informat.

Pe baza celor 100 de teme-cheie, organizate în jurul stadiilor de vârstă, părinții vor găsi cele mai facile căi pentru a introduce treptat, în discuția cu copilul sau adolescentul lor, subiectele esențiale privind sexualitatea și intimitatea. Astfel, tinerii vor descoperi că sexualitatea nu este doar biologie, ci este o călătorie spre acceptarea propriului corp, respectul de sine, relații în armonie și iubire.

Această carte nu este doar un ghid, ci și o sursă de inspirație pentru a schimba mentalitățile și a crea o cultură a înțelegerii și a comunicării în familie.

Simona Nicolaescu, psihosexolog și psihoterapeut, lucrează de peste 20 de ani în domeniul dezvoltării personale și relațiilor umane. Este formată în terapie ericksoniană, coaching și psihosexologie, fiind totodată o colaboratoare constantă a revistei Psychologies.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri