Însă, o descoperire recentă desfiinţează realitatea conform căreia salata verde s-ar număra printre cele mai sănătoase alimente. scrie Antena3CNN
Un grup de cercetători de la Universitatea Carnegie Mellon a studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor şi astfel, a plasat salata verde printre cele mai nocive legume pentru sănătate.
Rezultatele la care au ajuns cercetătorii sunt îngrijorătoare. Potrivit acestora, salata verde este printre cele mai dăunătoare dintre toate alimentele, fiind de trei ori mai poluantă pentru oganism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră.
"Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui", a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și co-autor al acestui studiu, potrivit realitatea.ro
Salata verde din magazine, mai periculoasă decât un hamburger
Mai mult decât atât, cunoscutul bacteriolog britanic, Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen, susţine că salata verde din magazine este mai periculoasă decât hamburgerii.
Afirmaţia bacteriologului britanic vine în urma unui val de infecții gastro-intestinale provocate de salata verde, potrivit telegraph.co
Anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salată verde tăiată nu pot fi omorâte, cu excepția cazului în care frunzele ar fi iradiate. În jur de 300 de persoane au fost infectate cu salată care conținea Cryptosporidium.
Astfel, legumele şi fructele despre care credeam că sunt benefice pentru organism devin sursă de otrăvire a organismului, dacă sunt expuse gazelor cu efect de seră sau dacă sunt tratate cu substanţe toxice.
Salata verde, usturoiul verde sau spanacul sunt printre cele mai afectate legume, întrucât frunzele acestora rețin foarte multe pesticide.