Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii, loviţi de realitate şi neputinţă

Liberalii, loviţi de realitate şi neputinţă

de Marius Gîrlașiu    |   

Refuzaţi de tehnocraţi şi evitaţi subtil de premierul Dacian Cioloş, liberalii continuă şirul gafelor care le-au adus dezastrul la alegerile locale din Capitală. Ultima lovitură de imagine a venit în weekend-ul care tocmai a trecut: jurnalista Denise Rifai le-a dat şi ea cu flit, refuzând oferta Alinei Gorghiu de a candida pe listele PNL la alegerile parlamentare.

Criticile unor liberali vechi ca Ludovic Orban şi Theodor Paleologu, dar şi ironiile acide ale colegilor de breaslă i-au fost de ajuns jurnalistei Denise Rifai pentru a spune pas ofertei din Modrogan. “Aleg să fac politică, dar tot ca până acum, în numele telespectatorilor mei, a celor care-mi apreciază munca şi implicarea de zi cu zi”, a anunţat Rifai sâmbăta trecută. Mai mult, jurnalista i-a criticat pe liberali pentru starea actuală a partidului. ”Dacă aş fi ales listele PNL azi, arta compromisului extrem, a minţitului excesiv, a mâinii strânse doar de faţadă, a CV–ului «cazier de dosare penale», etc., ar fi fost chestiuni cu care nu mă puteam acomoda”, a criticat jurnalista pe pagina sa de Facebook. Refuzaţi de Rifai, liberalii şi-au anunţat instant sprijinul pentru “platforma de reforme” pregătită de premierul Dacian Cioloş. “E corectă şi aşteptată decizia lui Dacian Cioloş de a-şi continua proiectele începute. Pentru PNL, ele nu sunt o noutate. Este ştiut că noi le-am sustinut în tot acest an”, a reacţionat Alina Gorghiu după ce premierul a anunţat joi că va lansa o platformă de principii şi valori care ar putea fi continuate după alegeri, cu sprijinul partidelor politice.

Paleologu acuză prostia

Exclus din partid după ce a cerut demisia întregii conducerii în urma alegerilor locale, fostul liberal Theodor Paleologu a şi-a continuat atacurile la adresa şefilor PNL. “Să nu subestimaţi niciodată forţa colosală a prostiei. Există un fenonomen fascinant, care se numeşte prostia colectivă, un fel de sinergie a prostiei. Regula prostiei colective e următoarea: un organism produce o prostie colectivă mai mare decât prostia celui mai prost dintre proştii din grupul respectiv. Concret: avem în conducerea PNL pe cineva pe care chiar îl consider un etalon al prostiei. Noi îi spunem Boul Apis, când mai vorbim despre el. Ei bine, prostia colectivă a conducerii PNL e mai mare decât prostia Boului Apis. La care se adaugă frica. Aceea de a nu intra pe liste“, a afirmat Palelologu într-o emisiune radio.

 

Subiecte în articol: pnl
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri