Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, chemat de urgență la Palatul Cotroceni

Ludovic Orban, chemat de urgență la Palatul Cotroceni

Premierul Ludovic Orban a fost chemat de urgență la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, luni după-amiază, unde, cel mai probabil, va fi discutat subiectul alegerilor anticipate, scrie Antena 3.

Liberalii sunt în favoarea unor alegeri anticipate. Rareş Bogdan, unul dintre cei mai influenţi oameni din PNL, a afirmat că, cel mai probabil, anticipatele se vor organiza simultan cu alegerile locale de anul viitor.

Varianta anticipatelor este susţinută şi de preşedintele PNL. Ludovic Orban a anunţat că vor începe negocieri în acest sens cu celelalte formaţiuni politice.

"Noi am arătat în condiţii extrem de dificile că am obţinut o majoritate parlamentară şi pentru îndepărtarea de la putere a PSD şi pentru învestirea Guvernului. Vom încerca şi în actualul Parlament să menţinem această majoritate care s-a manifestat la cele două voturi, dar ne vom pregăti cu toată seriozitatea pentru alegerile parlamentare când vor fi ele - fie anticipate, fie la termen", a declarat Orban presei la sediul PNL.

El a susţinut că această majoritate va fi consolidată prin dialog, respectarea înţelegerilor şi prin înaintarea unor proiecte legislative care să îi convingă şi pe parteneri.

Orban a mai afirmat că dacă vor putea fi organizate alegeri anticipate, acestea vor fi organizate. Întrebat dacă există un termen în care acestea ar trebui organizate, Orban a evitat un răspuns. 

Subiecte în articol: ludovic orban palatul cotroceni
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri