Jurnalul.ro Sport Sporturi Madison Keys, învingătoare în turneul WTA de la Cincinnati

Madison Keys, învingătoare în turneul WTA de la Cincinnati

Jucătoarea americană de tenis Madison Keys a câştigat turneul WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale în valoare de 2.944.486 dolari, în finala căruia a învins-o duminică în două seturi, 7-5, 7-6 (7/5), pe rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Graţie acestui succes, reprezentanta Statelor Unite, finalistă la US Open în 2017, şi-a asigurat accederea în Top 10 WTA începând de luni.

Keys (24 ani), numărul 18 mondial, şi-a trecut în palmares al cincilea titlu din cariera sa în circuitul profesionist, în faţa unei adversare pe care a învins-o de patru ori în tot atâtea confruntări. În optimi, Keys a învins-o pe Simona Halep cu 6-1, 3-6, 7-5.

Kuzneţova, în vârstă de 34 ani, aflată pe locul 153 mondial înaintea acestui turneu, a produs surpriza sâmbătă, în semifinale, când a reuşit să se impună cu 6-2, 6-4 în faţa australiencei Ashleigh Barty, care putea redeveni numărul unu mondial în cazul unei victorii.

Fostă numărul 2 mondial (în 2007), rusoaica a cucerit două trofee de Mare Şlem pe parcursul carierei sale (US Open 2004 şi Roland Garros 2009), având în total 18 titluri WTA.

AGERPRES

Subiecte în articol: turneu wta cincinnati Madison Keys
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri