Jurnalul.ro Ştiri Externe Mahmoud Abbas acuză: Uciderea liderului Hamas a avut ca scop prelungirea conflictului din Gaza

Mahmoud Abbas acuză: Uciderea liderului Hamas a avut ca scop prelungirea conflictului din Gaza

de Redacția Jurnalul    |   

Uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh a avut ca scop prelungirea conflictului din Gaza, a declarat preşedintele palestinian Mahmoud Abbas într-un interviu difuzat marţi de agenţia de presă rusă RIA Novosti, adăugând că va discuta despre această situaţie de criză cu preşedintele Vladimir Putin în cursul vizitei la Moscova, relatează Reuters.

Potrivit agenţiei de presă ruse, care citează o sursă diplomatică, Abbas va efectua o vizită la Moscova în perioada 12-14 august pentru convorbiri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Haniyeh, liderul politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, a fost asasinat în capitala iraniană Teheran săptămâna trecută într-un atac care a atras ameninţări cu răzbunarea asupra Israelului şi a alimentat îngrijorarea că conflictul din Gaza s-ar putea transforma într-un război mai extins în Orientul Mijlociu.

Potrivit liderului palestinian, asasinarea lui Haniyeh este "un act laş şi o evoluţie periculoasă în politica israeliană".

"Nu există nicio îndoială că obiectivul asasinarii lui Haniyeh este de a prelungi războiul şi de a extinde sfera sa", a declarat Abbas. "Va avea un impact negativ asupra negocierilor aflate în desfăşurare pentru încetarea agresiunii şi retragerea trupelor israeliene din Gaza", a apreciat Abbas, care a precizat că intenţionează să discute despre procesul de pace din regiune cu preşedintele Putin.

"Schimbăm constant opinii cu preşedintele Rusiei, ne consultăm în toate cele mai importante probleme pentru a avansa procesul de pace, precum şi pentru a consolida relaţiile bilaterale şi regionale", a menţionat liderul palestinian."Vom face acest lucru în timpul vizitei noastre în Rusia", a adăugat el.

Abbas urmează să viziteze, de asemenea, Turcia, Ankara anunţând săptămâna trecută că liderul palestinian va avea convorbiri cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în perioada 14-15 august.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: AGERPRES

Subiecte în articol: lider hamas conflict gaza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri