Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, anunțul momentului pentru milioane de pensionari: Pensiile mici vor fi mărite primele. Când intră în vigoare noua lege?

Ciolacu, anunțul momentului pentru milioane de pensionari: Pensiile mici vor fi mărite primele. Când intră în vigoare noua lege?

de Redacția Jurnalul    |   

Pensiile mici vor fi majorate primele, spune, luni, premierul Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni seara, la Antena 3 CNN, că sunt inechități foarte mari în sistem între pensiile foarte mari și pensiile foarte mici.

„Toată lumea caută un echilibru social. Și măsurile fiscale duc la o echitate socială. Nu pot să măresc TVA, să tai puterea de cumpărare și a celui cu 1.000 de lei și a celui cu 100.000 de lei în mod egal. (...) În acest moment s-au discutat principiile. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, iar de la 1 ianuarie ea să fie în vigoare. Cam așa au fost și discuțiile cu Comisia”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul spune că primele care vor fi majorate sunt pensiile mici.

„La 1 ianuarie să dăm o nouă lege a pensiilor. Este normal și corect ca pensiile mici să fie primele mărite. Nu putem mări cu același procent și pensiile mici, și pe cele mari. La fel ca la sporul de antenă. Procentul va fi minim inflația din anul respectiv, la fel ca și anul trecut”, a mai spus premierul.

Ciolacu

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Marcel Colacu legea pensiilor majorari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri