Jurnalul.ro Sport Majoritatea francezilor se tem pentru siguranța lor la Paris 2024 și la Cupa Mondială de Rugby

Majoritatea francezilor se tem pentru siguranța lor la Paris 2024 și la Cupa Mondială de Rugby

Un sondaj recent a arătat că 58% dintre francezi nu au încredere în guvern pentru a asigura securitatea la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024 și la Cupa Mondială de Rugby 2023, relatează insidethegame.

Studiul, realizat de Fiducial-Odoxa, a arătat că gestionarea defectuoasă a finalei UEFA Champions League a fost principalul motiv al neîncrederii publicului.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 10.005 persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Autoritățile franceze și poliția locală au fost aspru criticate pentru modul în care au gestionat meciul dintre Real Madrid și Liverpool, desfășurat în luna mai pe Stade de France, locul de desfășurare a competiției Paris 2024.

Au apărut imagini și înregistrări video cu blocaje, îmbrânceli și utilizarea gazelor lacrimogene asupra suporterilor, în timp ce fanii au fost victimele unor jafuri și agresiuni în afara terenului.

Conform sondajului, 67% dintre respondenți consideră că securitatea va fi slabă pentru evenimentele viitoare în ceea ce privește prevenirea furturilor, în timp ce 62% se așteaptă la un control slab al intrărilor forțate, al proiectilelor aruncate și al scandărilor rasiste.

Temerile au vizat, de asemenea, protecția zonelor pentru fani din cauza numărului de obicei mai mic de personal de securitate.

„Acestea sunt cu siguranță controlate, dar nu beneficiază întotdeauna de același nivel de securitate ca în cazul stadioanelor", a declarat Odoxa.

Deși 53% dintre participanți doresc în continuare ca ceremonia de deschidere să aibă loc de-a lungul râului Sena, există îngrijorarea că aceasta ar putea cauza probleme serioase.

Planul ambițios prevede că 600.000 de persoane vor urmări Ceremonia în direct de pe malul râului, în timp ce delegațiile vor traversa orașul cu barca.

O majoritate clară a respondenților, 72%, au declarat că, dacă ar avea îndoieli cu privire la siguranță, ar fi dispuși să renunțe la participarea la Jocuri și la Cupa Mondială de Rugby.

”Lunile următoare vor fi, prin urmare, esențiale pentru a face ca aceste evenimente să nu fie evitate de francezii care doresc să participe, mergând la locurile de desfășurare a competițiilor sportive sau în zonele pentru fani", a conchis studiul.

 

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri