Jurnalul.ro Special Anchete Primăria Capitalei și Administrația Prezidențială plătesc prețuri duble în 2023, față de anul precedent, pentru mentenanță și lucrări de construcții

Primăria Capitalei și Administrația Prezidențială plătesc prețuri duble în 2023, față de anul precedent, pentru mentenanță și lucrări de construcții

de Ion Alexandru    |   

Primăria Capitalei și Administrația Prezidențială plătesc prețuri duble în 2023, față de anul precedent, pentru mentenanță și lucrări de construcții

Dacă în 2022 Primăria Capitalei plătea, în baza unui contract subsecvent aferent unui acord-cadru de servicii de mentenanță pentru sistemul de supraveghere video și pentru cel de control-acces suma de 47.300 de lei, săptămâna trecută, pentru aceleași servicii, a fost încheiat un alt contract subsecvent în valoare de 83.000 de lei. O dublare a valorii contractelor subsecvente este întâlnită și în legătură cu o afacere celebră, pusă la cale în vara anului trecut, de către Administrația Prezidențială. Este vorba despre lucrările de reabilitare a gardului din beton care înconjoară Palatul Cotroceni, pentru care, în septembrie 2022, Președinția a încheiat un contract subsecvent de 605.000 de lei, iar în 16 ianuarie, valoarea celui de-al doilea contract subsecvent a ajuns la aproape 1,2 milioane de lei.

 

Primăria Municipiului București, condusă de Nicușor Dan, parafa, la data de 29 decembrie 2021, la un an de la preluarea mandatului de către actualul edil, un acord-cadru având ca obiect prestarea unor servicii de mentenanță preventivă pentru sistemul de supraveghere video și de control-acces la sediul Primăriei Capitalei, precum și la parcarea subterană aferentă acestei instituții.

Afacerea a fost încheiată fără licitație, prin procedură simplificată, având drept scop declarat „desfășurarea activităților în condiții optime la sediul Primăriei Municipiului București”. Conform caietului de sarcini, serviciile contractate au fost împărțite în trei categorii. Prima se referă la servicii tehnice de mentenanță de exploatare pentru sistemul de supraveghere video, pentru sistemul de control-acces și pentru echipamentele din componența acestora, apoi la servicii de întreținere curentă, mentenanță preventivă și corectivă pentru aceleași sisteme, la care se adaugă servicii tehnice administrative conexe, precum gestiunea, inventarierea tehnică a sistemului, reparații și corectări.

 

170 de camere de supraveghere, pentru liniștea lui Nicușor Dan

 

Așa cum arătam mai sus, prin procedură simplificată, a fost încheiat, la data de 29 decembrie 2021, cu SC Acusting Com SRL, acordul-cadru, la o valoare de 123.081,5 lei fără TVA, respectiv de 146.465,8 lei cu TVA inclusă, urmând, ulterior, să se încheie contractele subsecvente.

În acest sens, aflăm că, la data de 4 februarie 2022, a fost încheiat, cu aceeași firmă, un prim contract subsecvent, pentru suma de 39.734,5 lei fără TVA (47.274,1 lei cu TVA inclusă). Un an mai târziu, prețurile s-au dublat. La data de 7 februarie 2023, Primăria Capitalei a încheiat cel de-al doilea contract subsecvent, cu aceeași companie, pentru un preț de 69.719 lei fără TVA (82.965,6 lei cu TVA inclusă).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri