Jurnalul.ro Ştiri Vremea De la temperaturi de vară, direct la frig și ploi. Vremea se răcește în toată țara

De la temperaturi de vară, direct la frig și ploi. Vremea se răcește în toată țara

de Redacția Jurnalul    |   

Meteorologii anunță că vremea se va schimba radical în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor scădea și cu 15 grade în unele zone ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pentru perioada 28 octombrie - 10 noiembrie.

Banat

În primele zile ale intervalului de prognoză, valorile termice diurne se vor situa peste normele caracteristice perioadei, respectiv medii ale maximelor ce se estimează a se situa în jurul a 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 28 octombrie. Începând din data de 1 noiembrie, maximele vor fi în scădere treptată, până spre medii de 16 grade. Minimele termice vor fi în general de 8...9 grade, iar din a doua săptămână vor scădea, astfel că media minimelor va fi de 1...4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Crișana

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne, deși în scădere treptată de la medii de 20 de grade până spre 14 grade, se vor menține peste normele climatologice specifice perioadei. Ulterior, începând din data de 3 noiembrie, maximele vor continua să scadă, spre o medie de 10 grade, valoare ce se va menține pe tot parcursul celei de-a doua săptâmâni. Valorile termice nocturne se vor încadra, în prima săptămână, între 3 și 9 grade, urmând ca în a doua săptămână, media minimelor să fie de 0...1 grad. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Transilvania

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi cuprinse, în medie, între 14 și 20 de grade, urmând ca din data de 3 noiembrie să scadă spre medii de 6...8 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Pe parcursul nopților, valorile termice vor fi în creștere în primele zile, de la o medie de 4 grade spre 6 grade. În a doua jumătate a intervalului, media minimelor va fi în general de -2...0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie.

Maramureș,

În prima săptămână, valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie de 18 grade în prima zi, spre 12 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, se estimează că media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea variații semnificative în prima săptămână și se vor situa în jurul a 6 grade. Din noaptea de 2 spre 3 noiembrie, minimele termice vor scădea până în jurul a 0 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de referință. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând cu data de 31 octombrie.

Moldova

Prima zi a intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 19 grade, apoi va scădea până spre 14...16 grade, în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne va continua să scadă și se estimează că se va situa în jurul valorii de 8 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Media minimelor termice se va încadra în general între 4 și 6 grade, iar din noaptea de 2 spre 3 noiembrie va scădea spre 0 grade, valoare ce se va menține până la finalul intervalului de referință. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie.

Dobrogea

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor diurne se va situa între 16 și 19 grade, însă după data de 2 noiembrie, maximele termice vor fi în scădere spre valori de 10...12 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul perioadei de referință. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 7 și 10 grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua se va menține în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Muntenia

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 22 de grade, apoi va scădea spre 18...20 de grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 10 grade, valoare ce se menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 6 și 8 grade, apoi mai ales din noaptea de 3 spre 4 noiembrie va scădea spre 0 grade și se va menține la această valoare până la finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie

Oltenia

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 24 de grade, apoi va scădea spre 18 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 11 grade, valoare ce se menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 6 și 8 grade, apoi mai ales din noaptea de 3 spre 4 noiembrie va scădea spre 0...2 grade și se vor menține la aceste valori până la finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

La munte

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 14 grade, apoi va scădea spre 8 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne va continua să scadă și se va situa în jurul a 1...2 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne va fi în scădere, de la valori de 6 grade în prima zi a intervalului, spre 2 grade în noaptea de 1 spre 2 noiembrie. Apoi, din noaptea de 2 spre 3 noiembrie, minimele termice vor continua să scadă, astfel încât media acestora va fi de -4...-2 grade, valori ce vor menține până la sfârșitul perioadei de interes. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând, mai ales, din data de 2 noiembrie.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: meteo prognoza temperaturi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri