Jurnalul.ro Ştiri Observator Misiune finalizată cu succes: 76 de turiști blocați pe munte, inclusiv doi polonezi, coborâți în siguranță de pe traseul Vârfului Moldoveanu

Misiune finalizată cu succes: 76 de turiști blocați pe munte, inclusiv doi polonezi, coborâți în siguranță de pe traseul Vârfului Moldoveanu

de Redacția Jurnalul    |   

76 de oameni, printre care și doi cetățeni polonezi, au fost coborâți în siguranță de pe traseul spre Vârful Moldoveanu, blocat de ape în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Misiune încheiată! 76 de oameni au fost coborâți, în total, de pe traseul Vârfului Moldoveanu, pe parcursul întregii zile! Două persoane sunt de naționalitate poloneză”, a transmis duminică seara Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș.

Aceasta suține că acțiunea începută duminică dimineață a luat sfârșit odată cu transportul ultimelor persoane.

Două microbuze ale ISU Argeș și unul al autorității locale Nucșoara i-au adus la Curtea de Argeș pe toți cei care au fost blocați pe Vârful Moldoveanu.

Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea a fost rupt din cauza unei viituri la 5 km în amonte de confluența cu Zarna, au avertizat duminică dimineața reprezentanții Salvamont Argeș. Mai mulți turiști au rămas blocați.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: turişti blocati munte varful moldoveanu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri