Jurnalul.ro Ştiri Observator Modificări în transportul public din București: O nouă line de tramvai, mai multe autobuze pe trasee

Modificări în transportul public din București: O nouă line de tramvai, mai multe autobuze pe trasee

Primăria municipiului București anunță că vor fi făcute mai multe modificări în transportul public. Acestea vor intra în vigoare în această săptămână și presupun înființarea unei linii de tramvai, modificarea unui traseu de autobuz și suplimentarea numărului de mașini.

Primăria anunță că bucureștenii vor avea o nouă linie de tramvai, linia 43. Totodată, alte trei trasee vor funcționa cu un parc de vehicule majorat, iar autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu modificat în zona Gării de Nord.

Începând de sâmbătă, linia de tramvai 7 și liniile de autobuz 162 și 163 vor avea un număr mai mare de vehicule.

Tot de sâmbătă, locuitorii cartierului Giulești vor beneficia de înființarea liniei de tramvai 43, care va funcționa între terminalele „Cartier 16 Februarie” și „Gara Basarab”. Linia 44 va continua să funcționeze pentru bucureștenii care doresc să ajungă la terminalul „Vasile Pârvan”.

Potrivit Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), de la aceeași dată, autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu nou, de la „Gara de Nord” spre terminalul „Străulești”, pe Calea Griviței, Str. Polizu, Str. Buzești, Piața Victoriei, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul de bază, adică Str. Alexandru Constantinescu, Bulevardul Regele Mihai I, Șos. București-Ploiești, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, Șos. București-Târgoviște, Bd. Bucureştii Noi, terminal „Străulești”.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri