Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ciucă îl felicită pe noul său omolog din Republica Moldova 

Premierul Ciucă îl felicită pe noul său omolog din Republica Moldova 

de Redacția Jurnalul    |   

Nicolae Ciucă l-a asigurat pe premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, de sprijin în parcursul european. Cei doi oficiali au discutat joi seara la telefon. Guvernul Recean a fost învestit joi.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, joi seara, o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, după votul din Parlament al noului Guvern, anunță Executivul de la București.

„Premierul României l-a felicitat pentru votul substanțial obținut și pentru asumarea responsabilității de a conduce Guvernul Republicii Moldova, dând asigurări privind continuarea dialogului și identificarea de soluții de sprijin pentru parcursul european. În cadrul convorbirii telefonice, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a invitat la București pe omologul său de la Chișinău pentru a discuta despre detaliile cooperării inter-guvernamentale”, se menționează în comunicat.

Guvernul Recean a primit votul de încredere din partea Parlamentului de la Chișinău, care a votat aprobarea programului Executivului cu 62 de voturi.

Prim-ministrul și miniștrii desemnați urmează să depună jurământul de învestire în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: nicolae ciuca Dorin Recean
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri