Lucrările propriu-zise vor începe în primăvara anului viitor şi se estimează că vor dura aproximativ un an, a precizat edilul general, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Capitalei.
"Suntem într-o fază de reproiectare, pentru că nu ştiu cum a fost făcut proiectul, dar sunt totuşi nişte locuinţe sociale şi avea nişte facilităţi cam extravagante pentru nişte locuinţe sociale. Deci suntem într-o fază de reproiectare şi estimez că în februarie - martie anul viitor o să începem lucrările efective. Nu cred că mai mult de un an ne vor lua lucrările şi, în sfârşit, o să închidem problema asta", a precizat Nicuşor Dan.
El a menţionat că blocul a ajuns în patrimoniul Primăriei Capitalei după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială a făcut plata necesară către Compania Municipală Imobiliară.
"În sfârşit, ele au trecut de la companie la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei. S-au plătit banii companiei, a fost un blocaj birocratic. A fost o greşeală de a atribui nişte locuinţe sociale pe care Primăria nu le avea, ci le avea într-o companie, care este o societate comercială şi care nu poate să facă lucrul acesta. Îmi pare rău şi e şi vina mea că a durat atât până să se găsească soluţia de a ajunge în patrimoniul administrativ al Primăriei, cum sunt astăzi, pentru că DGAS este o administraţie a Primăriei şi atunci putem să dăm aceste locuinţe de necesitate", a explicat edilul general.
În luna iulie, Nicuşor Dan informa că blocul de locuinţe sociale ajunge în patrimoniul Primăriei Capitalei, după ce DGAS a făcut o plată de 64 de milioane de lei către Compania Municipală Imobiliară.
"Întregul demers este un efort bugetar imens, însă este necesar pentru a repara greşeli ale administraţiei precedente, care a alocat locuinţe inexistente, într-un bloc aflat în stadiu incipient de construcţie, unui număr de 114 familii defavorizate, doar pentru a obţine capital de imagine", scria Nicuşor Dan, pe Facebook.
AGERPRES