Cafeaua decofeinizată conține cu 97% mai puțină cofeină.
Beneficii pentru sănătate
Cafeaua decofeinizată oferă mai multe beneficii pentru sănătate, similare cafelei obișnuite, dar fără efectele stimulante ale cofeinei.
Este plină de antioxidanți, care ajută la combaterea stresului oxidativ din organism. Acești antioxidanți pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer.
Antioxidanții din cafeaua decofeinizată includ polifenolii, acidul clorogenic și acidul chinic, toate având proprietăți antiinflamatorii.
Deși cafeaua decofeinizată nu conține cofeină, ea are compuși care pot contribui la sănătatea creierului. Studiile sugerează că antioxidanții din cafeaua decofeinizată pot contribui la reducerea riscului de boli neurodegenerative, precum Alzheimer și Parkinson.
De asemenea, consumul de cafea decofeinizată poate contribui la reducerea riscului de declin cognitiv, în special la vărstnici.
Deoarece cafeaua decofeinizată conține puțină sau deloc cofeină, și este mai puțin probabil să provoace senzația de nervozitate sau să perturbe somnul pe care o poate provoca cafeaua obișnuită. Aceasta poate fi o opțiune bună pentru cei care sunt sensibili la cofeină sau au tulburări de anxietate, potrivit spynews.ro.