Jurnalul.ro Sport Djokovic îl învinge pe Alcaraz pentru aurul olimpic

Djokovic îl învinge pe Alcaraz pentru aurul olimpic

de Redacția Jurnalul    |   

Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz în meciul pentru medalia de aur, duminică, la Paris, câștigând prima sa medalie olimpică de aur și primul său titlu din acest an, într-o luptă între cele mai bine plătite vedete de tenis din lume.

Djokovik l-a învins pe Alcaraz în două seturi, câștigând unul cu 7-6(3) și 7-6(2) după tie-break-uri.

Sârbul Djokovic, în vârstă de 37 de ani, era principalul favorit al Jocurilor Olimpice de la Paris și încerca să câștige prima sa medalie de aur - singura sa medalie olimpică înainte de acest an a fost un bronz la Tokyo în 2008, deși a participat la patru jocuri olimpice.

Pe de altă parte, spaniolul Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, se afla la prima sa participare la Jocurile Olimpice și dorea să își completeze colecția în creștere de victorii, care include victorii la Madrid Open, US Open și Wimbledon.

Meciul de duminică a intrat în istoria Jocurilor Olimpice în mai multe moduri: Alcaraz a devenit cel mai tânăr om din 1988 încoace care ajunge în finala de simplu masculin, în timp ce Djokovic a devenit cel mai în vârstă jucător din istorie care ajunge într-o finală de simplu la tenis, potrivit NBC.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: novak djokovic carlos alcaraz
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri