Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nunta la români. Tinerii se împrumută pentru petreceri fastuoase

Nunta la români. Tinerii se împrumută pentru petreceri fastuoase

de Redacția Jurnalul    |   

Scumpirea costului vieții dar și dorința de lux pune presiune tot mai mare pe tinerii care au ajuns să se împrumute pentru a-și organiza nunta, cel mai important pas din viața de cuplu.

Multe perechi aleg să se împrumute la bănci pentru a-și organiza ceremonia religioasă și petrecerea cu zeci sau chiar sute de invitați.

Majoritatea oamenilor visează încă din copilărie să aibă o nuntă ca în filme și de care să-și amintească apoi mulți ani și să le povestească nepoților.

Însă nunțile de astăzi pot destabiliza serios veniturile tinerilor căsătoriți, o schimbare radicală față de trecut, când reprezenta un ajutor semnificativ pentru începutul vieții în doi.

"Nunta părinților a fost un eveniment de la care a rezultat un profit de 3.000 de dolari cu care au reușit să achite jumătate din valoarea unei locuințe, iar astăzi, fiica lor are o nuntă care costă circa 40 .000 de dolari, iar speranța lor este ca măcar să-și poată acoperi cheltuielile.

Poziția tinerilor față de nuntă este complet diferită față de modul cum s-au raportat părinții la același eveniment. Specialiștii spun că există un apetit foarte mare pentru nunți fastuoase.

Cu toate acestea, numărul căsătoriilor a scăzut drastic în ultimii ani, însă atunci când se întâmplă, nunțile sunt cu adevărat fastuoase", explică Ioana Erdei,  Income Magazine

Subiecte în articol: nunta imprumut
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri