Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii O industrie unde salariile din România sunt la fel ca în SUA

O industrie unde salariile din România sunt la fel ca în SUA

Într-o perioadă grea prin care trece ţara, există sute de mii de oameni care care au dat lovitura. E adevărat, nu într-o industrie clasică, ci într-una considerată tabu: videochatul. În 2017, în România existau 100.000 de modele practicante de videochat şi alte cateva mii de persoane angajate în echipele de suport şi de management, aşa-numitul personal TESA.

Cel mai mare studio de videochat din România, cu francize deschise în București, Ploiești, Brașov, Pitești, Craiova, Galați, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara, Oradea, dar şi Cali şi Bogota (Columbia), Budapesta (Ungaria) şi Los Angeles (SUA), oferă salarii minime brute de 1.000 de euro pentru studiourile din Capitală, urmând ca în viitor să mărească veniturile angajaţilor în toate locaţiile. Vizate nu sunt modelele, ci angajații din echipa de suport: asistent manager, trainer, online support, profesoară de engleză, make-up artist, fotograf, editor video, asistent marketing, copywriter, designer, coordonator rețea, office manager, management.

“Salariul de 1000 euro înseamnă aproximativ 1250 $, adică salariul minim pe care îl plătim angajaţilor noştri de la sediul din Statele Unite. Întrucât clienţii noştri sunt în majoritate din SUA, considerăm că e normal ca echipa noastră să câstige cât un angajat de acolo. În cazul modelelor asta se întamplă dintotdeauna, nu există diferenţe de şanşe şi câstiguri între un model din România, SUA, Columbia sau orice altă ţară. Acum şi echipa care le susține va avea cel puțin venitul minim din Statele Unite, adica 7,25 $ pe ora sau 1250 $ pe lună”, a declarat Mugur Frunzetti, CEO Franciză Studio 20.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri