Jurnalul.ro Ştiri Justitie Octavia Spineanu Matei, candidatul României pentru judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene

Octavia Spineanu Matei, candidatul României pentru judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene

Judecătorul Octavia Spineanu Matei este candidatul României pentru judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene, a transmis, vineri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

 

Potrivit CSM, În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (2) – (4) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (Procedura de selecție), aprobată de Guvernul României, prin Memorandum, la data de 9 iulie 2020, Comisia de selecție s-a întrunit în perioada 21 – 22 octombrie 2020, prin mijloace de comunicare la distanță, în vederea audierii candidaților selectați pentru etapa interviului, a decis ca Octavia Spineanu Matei să fie candidatul României pentru funcția de judecător al CJUE.

Prima propunere de rezervă este Cristian Daniel Oană, iar a doua propunere de rezervă este Răzvan Horațiu Radu.

Propunerile, însoțite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare, potrivit CSM.

 

 

Subiecte în articol: Octavia Spineanu Matei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri