Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație TRAGICĂ în Olanda. Autoritățile avertizează tinerii să nu se infecteze intenționat cu COVID-19

Situație TRAGICĂ în Olanda. Autoritățile avertizează tinerii să nu se infecteze intenționat cu COVID-19

Autoritățile sanitare din Olanda îi avertizează pe tineri să nu se infecteze cu COVID-19 în mod intenționat pentru a obține certificatul digital, după ce guvernul a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate, scrie EFE.

"Este periculos să te infectezi intenţionat cu COVID-19. Dacă faci acest lucru te pui în pericol pe tine şi pe ceilalţi.Coronavirusul este periculos. Te poţi îmbolnăvi grav", transmite Institutul pentru sănătatea tinerilor (IGB).

Atenționarea vine ca urmare a apariției unor organizații care militează pentru răspândirea virusului pentru a obține certificatul verde. 

Această intenție crește riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii pentru tinerii respectivi dar și de a infecta alte persoane. 

Un site pe internet oferă un pachet cu o substanță care conține virusul SARS-CoV-2 și un test rapid pentru a verifica rezultatul contra sumei de 33,5 euro.

Guvernul olandez vrea să excludă de la obținerea certificatului verde a persoanelor nevaccinate, chiar dacă au teste negative. Asta înseamnă că nu vor avea aces în restaurante, cafenele, baruri, evenimente muzicale și sportive, centre comerciale. 

Deși peste 87% din populația de peste 12 ani este vaccinată, infecțiile cu COVID-19 au ajuns la peste 23.000 de cazuri zilnice. 

Subiecte în articol: olanda COVID vaccinare tineri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri