Preşedintele UNPR a încercat să obţină timp în ce priveşte votul dat în Senat, însă fără succes. Avocatul său a trimis Comisiei juridice o scrisoare prin care îi solicita să retrimită dosarul la DNA, motivele invocate fiind că procurorii care i-au deschis dosarul nu ar fi avut competenţa să o facă şi că lipsea semnătura procurorului general Tiberiu Niţu de pe cererea făcută de Parchetul General. „În procedura Comisiei nu sunt prevăzute astfel de solicitări. Scrisoarea din partea procurorului general ne-a sosit pe canalele legale, uzuale, deci nu ţine de competenţa noastră să verificăm o semnătură de pe acel document”, a spus preşedintele Comisiei, Cătălin Boboc (PNL), justificând refuzul de a retrimite dosarul la DNA. Cererea procurorilor a primit aviz pozitiv cu 9 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere.
Jocuri de putere
Prezent la dezbateri, Oprea şi-a clamat nevinovăţia faţă de acuzele de abuz în serviciu. „Sunt un om care, în toate funcţiile, a respectat legea. Sunt şi om politic şi înţeleg foarte bine jocurile de putere. (...) Ca om politic înţeleg exact situaţia în care mă aflu şi înţeleg foarte bine tot ceea ce înseamnă momentul acesta politic”, a declarat liderul UNPR, adăugând că nu a avut privilegii mai mari în ce priveşte coloanele oficiale decât ceilalţi miniştri de Interne.
De la renunţarea la imunitate, la blocarea dosarului
Cererea lui Oprea de retrimitere a dosarului este surprinzătoare în condiţiile în care acum o săptămână trimisese o scrisoare în care le cerea colegilor senatori să voteze pentru ridicarea imunităţii. „Consider că gestul meu va face ca nici imaginea Senatului şi nici imaginea UNPR să nu fie afectate, aşa cum se întâmplă, din păcate, de fiecare dată când sunt în discuţie astfel de subiecte”, scria Oprea.